Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 06 27

Stevenas Seagalas „Bliuzo naktų“ scenoje pasirodys su bliuzo legendos Muddy Waterso sūnumi Big Bill

Jau kitą savaitgalį, liepos 4-5 dienomis Varniuose įvyks seniausias muzikos festivalis po atviru dangumi „Bliuzo naktys“. Jame, žinia, pasirodys ir Holivudo filmų aktorius, kovos menų virtuozas bei bliuzo muzikantas Stevenas Seagalas. O jis bliuzo ir savo gerbėjams paruošė didžiulę staigmeną – scenoje pasirodys su bliuzo virtuozu Williamu Morganfieldu.
Stevenas Seagalas
Stevenas Seagalas / „Bliuzo naktų“ organizatorių nuotr.

W.Morganfieldas, scenoje pasirodantis po Big Bill psiaudonimu, legendinio bliuzo atlikėjo, „modernaus Čikagos bliuzo tėvo“ Muddy Waterso (tikrasis vardas McKinley Morganfieldas – red. past.) sūnus.

Kartu su S.Seagalu koncertuosiantis Big Bill bliuzuoti pradėjo ne iš karto. Nors gimė jis Čikagoje, kur tuo metu gyveno jo tėvai, užaugo su močiute Atlantoje. Pastaroji, troško, kad anūkas nesektų tėvo pėdomis, todėl jis baigė universitetą ir tapo Anglų kalbos mokytoju.

Organizatorių nuotr./Williamas Morganfieldas
Organizatorių nuotr./Williamas Morganfieldas
VIDEO: Big Bill Morganfield - Rising Son

Obuolys nuo obels rieda netoli, tad net ir vaikystėje, studijuodamas ar mokydamas jis nepaleido gitaros iš rankų. Augdamas jis klausė savo tėvo kūrybos. 1999 m. išleido pripažinimo sulaukusį albumą „Rising Son“. 2000-aisias Big Bill tapo Geriausiu naujuoju bliuzo atlikėju ir jam buvo įteiktas prestižinis Bliuzo muzikos apdovanojimas.

Per savo karjerą jis išleido šešis studijinius albumus. Savo pasirodymuose jis vis tik stengiasi atsikratyti garsaus tėvo šešėlio ir groja kūrinius iš savo repertuaro. Tačiau auditorijai šėlstant jis atlieka ir žinomiausias, šlovę pelniusias tėvo dainas: „Rollin' Stone“, „Hoochie Coochie Man“, „Mannish Boy“ ar „Got My Mojo Working“.

Jo muzikoje gausu ne tik bliuzo, bet ir folkloro, soul muzikos bei ritmenbliuzo elementų. O ir jo sodriam vokalui atsispirti bus sunku. Tad, kodėl šį gitaristą ir vokalistą kartu pasirodyti „Bliuzo naktyse“ pasirinko Stvevenas Seagalas – daugiau nei aišku.

Jau kita penktadienį, liepos 4 dieną prasidėsiančioje bliuzo fiestoje be Holivudo aktoriaus, kovos menų meistro ir bliuzmeno Steveno Seagalo (JAV), pasirodys ir Oskarą pelnęs Nikki Buzz & Dr. Blues Soul Revision (JAV/PL), Angela Brown (JAV). Lietuviško bliuzo legendos Arina & „Veto Bank“ (LT), „Road Band“ (LT), „Baltasis Kiras“ (LT), „Blues Makers“ ft. Mild Blue (LT), Giedrė Kilčiauskienė & „Blues Band“ (LT), „Kontrabanda“ (LT), „Garbanotas Bosistas“ (LT), „Latvian Blues Band“ (LV), „The Cathouse Radio“ (EE), „Neteisėtai Padaryti“ (LT), „Mood Seller “(LT), Jutas & Bukartas Acoustic Duo (LT) „Pilnatys“ (LT).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius