-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 13

Tynta: dabartinių humoristų įkvėpėjas – Gariūnų pacukų slaviški juokeliai apie penius

Tynta, šiandien geriau žinomas tikruoju savo vardu ir pavarde Aušrys Kriščiūnas. Spalio 22 d. jis taps vienetinio renginio vedėju ir žada būti tokiu šmaikščiu, koks buvo kažkada TV ekrane. Nors nuo jo sukurto personažo ir visoje Lietuvoje išpopuliarėjusio „Tyntos šokio“ praėjo jau beveik dvidešimt metų, iki šiandien jis neblėstanti žvaigždė. Ta tikroji, nesukurta dirbtinai.
Aušrys Kriščiūnas - Tynta
Aušrys Kriščiūnas - Tynta / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po „Bentski šou“ buvo gerai žinoma pop grupė „Belmondo“ su Violeta Riaubiškyte, tada LNK realybės šou „Baras“, kur Tynta vaidino baro vadybininką, kai galiausiai sukaupęs reikiamą populiarumo ir patirties bagažą Aušrys dar 1995-aisiais pasuko į politiką ir tapo Kauno miesto tarybos nariu. Juo jis yra iki šiol.

Paklaustas, kaip po tokios ilgos pertraukos, kai vėl skamba Tyntos vardas, atrodo mūsų pramogų pasaulis, Aušrys nevyniojo į vatą: „Viskas gyvenime keičiasi – kas tobulėja, kas stovi vietoje. Pramogų pasiūla padidėjo, bet dėl kokybės drįsčiau abejoti. Anksčiau pramogų žmonės daugiau dėmesio skirdavo koncepcijai, meniškumui. Dabar pramogos, man rodos, daugiau turi rutinos, daug popso, pigios komercijos. Ypač apsileido humoro pasaulis. Humoras iš konceptualaus pavirto į vulgarų arba lėkštą. Jei mums, senos kartos humoristams, įkvėpimo šaltinis buvo garsieji „Monthy Python“, tai dabartiniams humoristams, toks vaizdas, kad įkvėpėjas – Gariūnų pacukų slaviški juokeliai apie penius”.

Prisimindamas tą nepakartojamą „Bentski šou“ „Tyntos šokį“ kultinis humoristas pasakoja: „Šokis gimė kaip spontaniškas atsakas į tuo metu kitą populiarią TV laidą „Tango TV“. Iš pokšto pavirto į savotiškai kultinį juokelį. Sugebėjau išpopuliarėti neišspaudęs nė vienos protingos minties. Tiesa, dabar tai jau tapo norma. Šokta bele kiek ir bele kur – joks skaitliukas neatlaikė. Na, o dėl žinomumo – be abejo, mano karta dar puikiai atsimena, o va jaunimėlis mane labiau atsimena kaip LNK „Baro“ vadybininką. Logiška – kiekvienam laikotarpiui savi herojai.“

Spalio 22 d., Vilniaus klube „Nesė pramogų bankas“ įvyks tai, kas dar niekada nevyko. Bent jau paskutinius dešimt, o gal net dvidešimt metų. Ir ne tik dėl Haddaway koncerto. Teminio koncerto „I Love The 90‘s“ metu visų pasiilgusių „90s“ muzikos laukia išties įdomi programa. Scenoje gyvai pasirodys žinomiausios tų laikų Lietuvos grupės ir personažai.

Visus turėtų nustebinti „šimtą metų“ negirdėta Skruzdėliuko vadovaujama grupė RSA, tų laikų skandalistai ŽAS bei moksleivių herojais ilgą laiką buvę pirmieji hip hop atlikėjai „Funky“. Maža to, renginio vedėju taps neprilygstamas šoumenas Tynta, o kur dar teatralizuoti šokėjų pasirodymai, “90s” vaizdo klipų rinkinys ir diskoteka likusią nakties dalį su garsiausiais šio muzikos žanro didžėjais Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius