Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 04 21

Ukrainiečiai „TaRuta“ koncerte Vilniuje pristatys „lietuvišką“ albumą „Už jūsų ir mūsų laisvę“

Ukrainiečių kolektyvas „TaRuta“ į festivalį „Vilnius Rock Spring“ atveža savo naująjį „lietuvišką“ albumą karine-patriotine tematika „Už jūsų ir mūsų laisvę“. Naujasis Kijevo muzikantų albumas – tai savotiška padėka lietuvių tautai už paramą nepaskelbtame niekšingame kare, kuriame kraują lieja Ukrainos tauta.
„TaRuta“
„TaRuta“ / Asmeninė nuotr.

Į albumą įeis keturios dainos lietuvių kalba apie praeities didvyrius, keturios dainos ukrainiečių kalba apie šių laikų ATO herojus, ir viena grupės „Skylė“ daina „Priesaika“, atliekama dviejomis kalbomis . Šią dainą atlieka abi grupės – „TaRuta“ ir „Skylė“ lietuvių ir ukrainiečių kalbomis.

Tarp dainų lietuvių kalba yra ir mūsų miško brolių palikimas – „Mėnuslis tikras tėvas jo“, kurią „TaRuta“ originaliai aranžavo ir sukūrė jai šiuolaikinį priedainį. Taip pat albume skamba ir Ukrainos partizanų (Ukrainos susilėlių armijos) daina „Oi, viršūnės mano“, taip pat skamba dvi dainos pagal ukrainiečių literatūros klasiko Taraso Ševčenkos eiles. Jas į lietuvių kalbą šiam albumui išvertė garsus lietuvių poetas ir vertėjas Vladas Braziūnas, jis taip pat parašė priedainį dainai „Mėnulis tikras tėvas jo“.

VIDEO: TaRuta - Mėnulis tikras tėvas jo (Lithuanian folk song cover. LIVE in LRT)

Albume skamba keturios dainos ukrainiečių kalba, kurios buvo sukurtos tuo metu, kai grupė „TaRuta“ koncertavo Ukrainos karo zonose, ten kariaujantiems savanoriams. Šios dainos yra skirtos drąsiems Ukrainos kariams – „Mintys po mūšio“, „Tuščias laukas“ („Laukinė pieva“),(„Dikoje pole“), „Angelai“, „Malda“. Per pastaruosius trejus metus, kol Ukrainos Rytuose vyksta karas, grupė „TaRuta“ daugiau nei 300 kartų vyko į Donbasą ir dainavo ten kariaujantiems ukrainiečiams. Šešis kartus į karo zoną su grupe važiavo ir lietuvių kolektyvas „Skylė“.

VIDEO: ТаРута & Skyle в зоне АТО "Білий брат" "Присяга"

Apie grupę „TaRuta“: Kijevo WorldMusic kolektyvas „TaRuta“ – tai grupė etnomuzikologų (folkloro tyrinėtojų) ir profesionalių estrados muzikantų, nebijančių eksperimentuoti, įnešant šiuolaikinio skambesio į autentišką ukrainiečių folklorą. Per devynerius grupės gyvavimo ir eksperimentavimo metus „TaRuta“ naujam gyvenimui prikėlė dešimtis senovinių ukrainiečių liaudies dainų, paversdamos juos hitais, pripažintais ukrainiečių ir europos publikos.

Savo karjeros pradžioje 2007 – aisiais muzikantai kūrė ir dirbo klasikinio etno roko žanre, bet jau po kelerių metų jiems tokie rėmai tapo per siauri, ir „TaRuta“ ėmė plėsti savo muzikinius horizontus, eksperimentuodami džiazo, funk, disko, elektroninės muzikos ir netgi punk stiliumi. Bet pagrindiniu, vieninteliu ir nepakartojamu „TaRuta“ strypu visada buvo ir bus ukrainietiška etnika (etnografinė muzika), kuri , maišoma su tinkamais muzikiniais komponentais, užvaldo jūsų širdis, kaip virusas. Taigi, būkite atsargūs, jūs irgi esate „TaRuta“ etno viruso infekcijos zonoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius