Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 05

V.Kernagio 70-mečio proga išleidžiama dviguba vinilinė plokštelė su naujai atrasta maestro daina

Vytauto Kernagio jubiliejaus proga Vytauto Kernagio fondas pristato jau ketvirtą dvigubą maestro dainų vinilinę plokštelę „Teisingos dainos 70“. Be puikiai pažįstamų dainų, plokštelėje išgirsime ir neseniai atrastą, dar niekur negirdėtą, 1976 m. paties V.Kernagio parašytą dainą, „Tu esi man (Pasilik)“.
Vytautas Kernagis – „Teisingos dainos“
Vytautas Kernagis – „Teisingos dainos“ / Vinilinės plokštelės viršelis

„Artėja Vytauto Kernagio 70-metis. Džiaugiuosi, kad per Kalėdas žmonės galės mėgautis dviguba viniline plokštele, kurioje skambės įvairios Vytauto Kernagio dainos. Norėjome, kad 70-mečiui skirtame albume žmonės atrastų kitokį Vytautą Kernagį, gal mažiau išklausytą, gal mažiau akustinį, juk jis buvo toks įvairus. Nors visas dainas atlieka pats Vytautas Kernagis, viena išimtis vis tik yra.

Plokštelės vyšnia ant torto – choro „Ąžuoliukas“ atliktas kūrinys, kurio natų rankraštį netikėtai aptikau tik šiais metais. Pirmą kartą daina suskambės būtent šiame albume“, – apie pasirodančią vinilinę plokštelę sako maestro sūnus Vytautas Kernagis jaunesnysis.

„Teisingos dainos 70“ aprėpia daugelį Vytauto Kernagio kūrybos etapų. Plokštelėje skamba tiek gyvo pasirodymo įrašai kaip „Užupio bliuzas“, tiek mažiau girdėti „Dainos teatro“ bei kabareto „Tarp girnų“ kūriniai, kuriems maestro suteikė ypač daug gyvybės.

Puikiai pažįstami kūriniai „Išeinu“, „Jei žinotum tu“ ar „Purpurinis vakaras“ šiame albume suskamba visai kitaip. Visas dainas plokštelėje apjungia nuostabios baladės „Vakaras“ bei „Baladė apie dvi sraiges“.

Tačiau didžiausia dovana maestro gerbėjams – niekur neskambėjusi ir tik 2020 m. rudenį choro „Ąžuoliukas“ atlikta daina „Tu esi man (Pasilik)“. Dainos chorinę aranžuotę sukūrė maestro Vytautas Miškinis. Pasak jo, nors parašyta prieš 44-erius metus, daina skamba taip, lyg būtų parašyta šiandien. Dainos tekstas – universalus, galintis suskambėti įvairiomis gyvenimiškomis aplinkybėmis.

„Intuicija diktavo, kad ta daina privalo turėti savo gyvenimą, nepasilikti stalčiuose arba natų knygoje“, – sako V.Miškinis.

Maestro V.Kernagio dukra Eglė Kernagytė V.Miškinio ir choro „Ąžuoliukas“ padarytą darbą vadina stebuklu.

„Nepaprastai džiaugiuosi, kad būtent choras „Ąžuoliukas“, su kuriuo tėtis ne kartą koncertavo, atliko šitą dar negirdėtą jo dainą. Mums visiems tai be galo svarbus įvykis. Nes tai yra būdas tėčiui vis dar bendrauti su žmonėmis kažkokiomis kitokiomis formomis – per negirdėtas, naujai atrastas ir suskambėjusias dainas. Labai tikiuosi, kad klausytojai pasimėgaus ir pažins tokį Kernagį, kokio dar negirdėjo“, – sako E.Kernagytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius