-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 09 04

Vilniuje koncertuosianti grupė „Journey of Mintyria“: „Te alkis mūs krūtinėse nelydi“

Dažniausiai muzikantai kalbinami apie jų pačių muziką, įkvėpimus ir kūrybą. Šį kartą stengėmės muzikantus prakalbinti apie maistą: ką valgo, kokį mėgsta ir be ko negalėtų gyventi. Sostinėje šią savaitę vykstančio Vilnius „Music Week“ proga pakalbinome kelis čia grosiančius lietuvių muzikantus.
„Vilnius Music Week“
„Vilnius Music Week“

Elena Neniškytė (koncertuojanti kaip mažasis paukštelis Umiko) prasitarė, kad mėgsta valgyti terasoje arba lauko virtuvėje apaugusioje citrinmedžiais. Kuo dažniau tai būna įsikūrus ant skardžio su vaizdu į vandenyną, tuo dažniau jos koncertai virsta į gaivų ir nuotaikingą pasakojimą apie galvoje siaučiančias bangas ir vėjus.

Mintimis klajojanti grupė „Journey of Mintyria“ savo maistą apibūdina tiesiog kaip kasdienį gardų kąsnį, o štai grupė „MOVO“ turbūt tiek daug groja, kad dažnai nė neturi laiko pavalgyti – alternatyvaus bliuz-roko kolektyvas iš Vilniaus, pernai išleidęs debiutinį albumą „Mano Aš", šiuo metu ruošiasi antrojo albumo įrašams, tad atrasti laiko maistui sunkoka.

Mėgstamiausi patiekalai, mėgstamiausios šalių virtuvės? 

Umiko: Mėgstu italų, prancūzų, japonų, kinų, Tailando virtuves.

Journey of Mintyria: Mums patinka visokie  patiekalai – kartais aštroki, kartais rūgštoki. Žinom, kad prieskonių yra daug. Patinka visos šalys su virtuvėmis, miškais, upėmis ir šaldytuvais, visos į kurias buvome įleisti.

Ką gaminatės patys?

Umiko: Patinka trinta daržovių sriuba su džiovintais pomidorais ir kalendra, paninis su šviežiais bazilikais bei sūriu, pomidorais ir salotomis, būtinai su acto ir sojos padažu, tofu sūrio burgeris, wok makaronai su grybais ir daržovėmis.

Journey of Mintyria: Kas ką. Dažnais atvejais virtuvėje gan skirtingai (iš maisto – red.past.) viską sugrojam, tad finale vis tiek tenka lankytis gurmaniškose „humanose“ ir įvairiose vietelėse.

Maistas prieš ar po koncerto?

Umiko: Po koncerto.

Journey of Mintyria: Kai tik maistas nusiteikęs koncertuot, mes „Am“. Subtiliai.

Vaikystės mėgstamiausias patiekalas.

Umiko: pieniška moliūgų sriuba

Journey of Mintyria: kažkaip skaniausias vaikystės patiekalas buvo tas vienintelis – iš mamos rankų. Mmm... šiltas, harmoningas metas. Dabar medžioklės metas – matematika. Linkim skanaus rudens – gerai sukramtykit grybus, nepamirškim obuolių ir laikykimės išvien. Te alkis mūs krūtinėse nelydi.

Štai toks paprastai nepaprastas maistas lydi muzikantus. Gero skonio maisto kelionės ir vėl susiklauso su gero skonio muzika: rugsėjo 4 – 6 d. vakarais „Soul & Pepper: restorano kieme (įsikūrusiame „Go9“, Gedimino pr. 9) visą vasarą vykusius džiazo vakarus trumpam pakeis įvairesnio stiliaus „Vilnius Music Week“ programos koncertai. Rugsėjo 4 d. čia koncertuos Umiko, rugsėjo 5 d. – grupė „Journey of Mintyria“, o rugsėjo 6 d. – grupė „Movo“. Koncertų pradžia 21.30 val. Koncertai nemokami.

VIDEO: Geltonos Sofos Klubas | Journey of Mintyria - Kaubojai 2014 03 03

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius