-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 07

Vilniuje naują „Anties“ albumą pristatęs Algirdas Kaušpėdas: „Lietuvai trūksta roko“

Šeštadienio vakarą sostinės menų fabrike „Loftas“ gyva legenda virtusi roko grupė „Antis“ su Algirdu Kaušpėdu priešakyje miniai gerbėjų pristatė naujausią savo albumą „Baisiai džiugu!”. Kartu su Viktoru Diawara įrašyta kompaktinė plokštelė išleista šią savaitę, 2013-ųjų metų muzikos apdovanojimuose M.A.M.A. ji nominuota „Metų albumo“ nominacijoje.
„Anties“ koncerto akimirka
„Anties“ koncerto akimirka / Žmonės.lt/Martyno Siruso nuotr.

Beveik visą spalio mėnesį „Anties“ muzikantai praleido įrašų studijoje, kur buvo įrašomos naujos dainos, sugulusios į plokštelę „Baisiai džiugu!“. Albumas išleistas netik CD, bet ir vinilinės plokštelės pavidalu bei elektroninės versijos formatu.

Šeštadieninio pusantros valandos trukmės koncerto metu „Antis“ gerbėjams atliko visus iki vieno naujausiame įraše sugulusius kūrinius. Koncerto metu taip pat skambėjo mėgstamiausi „Anties“ muzikantų kūriniai iš kompaktinės plokštelės „Zuikis Pleibojus“, išleistos dar 2009-aisiais,  ir didžiausi grupės hitai – jie aidėjo koncerto pabaigoje.

Vakaro metu „Anties“ muzikantai gerbėjams pristatė net tris skirtingus savo kostiumus. Tiesa, daliai klausytojų kintantys įvaizdžiai jau buvo pažįstami – juos muzikantai demonstravo koncertinio turo vasarą metu.

„Tai bus linksmas koncertas“, – dar prieš pasirodymą scenoje žadėjo grupės lyderis A.Kaušpėdas. Nemelavo: klausydamasi „Anties“ dainų publika šėlo kaip įmanydama. 

„Iš tiesų padarėme gražų darbą, jį atlikome kartu su albumo „Baisiai džiugu!” prodiuseriu Viktoru Diawara. Tai – jaunatviškas kūrinys. Kita vertus, šio albumo skambesys – kietesnis, „metalinis“. Tai patinka ir jaunimui, ir subrendusiems muzikantams. Albumas visiškai ne popsovas, labai rokeriškas“, – apie naujus kūrinius portalui Žmonės.lt sakė A.Kaušpėdas. 

„Esu įsitikinęs, kad Lietuvai trūksta roko – tikro industrinio garso. Tai ir duodame savo klausytojams“, – pridūrė.

Šių metų muzikiniuose M.A.M.A. apdovanojimuose „Antis“ nominuota net keturiems titulams: „Metų albumo“, „Metų grupės“, „Metų roko/alternatyvos“ ir „Metų koncertinės grupės“. Paklaustas apie nominacijas A.Kaušpėdas portalui Žmonės.lt sakė besitikintis gauti apdovanojimų, savo metų darbus muzikos srityje jis laiko išties gražiais ir vertais įvertinimo. 

Po „Anties“ pasirodymo „Lofto“ scenoje grupę pakeitė simfoninis kvartetas, jis taip pat atliko „Anties“ kūrinius. Vakarėlį menų fabrike tęsė grupė iš Didžiosios Britanijos „Dirty Goods“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius