-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 19

Vilniuje valso karalius André Rieu gros 5 mln. litų vertinamu smuiku

Jau birželio 3 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje pirmą kartą koncertuosiantis olandų smuikininkas, dirigentas ir kompozitorius André Rieu gros itin vertingu 1732 m. pagamintu Stradivariaus smuiku. Nors 5 mln. litų vertinamas smuikas visur keliauja kartu su savo šeimininku, jis dar turi asmeninį sargybinį ir yra nuolat saugomas.
André Rieu
André Rieu / Koncerto organizatorių nuotr.
„Turėti tokį smuiką yra atsakomybė. Jaučiuosi jo saugotojas, atsakingas už jį, tačiau ne savininkas – taip, aš sumokėjau už jį, tačiau šis smuikas – viso pasaulio turtas. Aš nebijau su groti ar šokinėti, bet jis yra mano gyvenimo ir net mano kūno dalis. Aš myliu savo smuiką“, – teigia neįkainojamo smuiko savininkas A. Rieu.

Anksčiau A. Rieu grojo 1667 metais pagamintu smuiku, kuris buvo ypatingas tuo, kad tai yra vos antras instrumentas, kurį per visą savo karjerą pagamino italų meistras Stradivarius. Tuomet jam buvo 23-eji, jis buvo tik ką vedęs ir labai įsimylėjęs. Pasak André Rieu, šio smuiko skleidžiamoje muzikoje galima girdėti, kad smuikų meistras labai įsimylėjęs.

„Šiuo metu šis smuikas priklauso korėjietei. Man jis labai patiko, tačiau turėjau jo atsisakyti, nes, tiesą sakant, jis man buvo šiek tiek per mažas“, – apgailestauja A. Rieu.

André Rieu gastrolių reklaminė nuotr./André Rieu
André Rieu gastrolių reklaminė nuotr./André Rieu

Antonio Stradivariaus smuikai ir kiti styginiai instrumentai yra vertinami, kaip geriausi, kada nors sukurti ir dėl to yra laikomi ypač vertingais. Be smuikų meistras taip pat gamino arfas, gitaras, altus ir violončeles – iš viso daugiau kaip 1100 instrumentų. Šiandien yra išlikę vos 650 Stradivariaus gamintų instrumentų.

Unikalaus smuiko ir pasaulinio garso muziko André Rieu duetą puikiai papildo maestro įkurtas ir vadovaujamas Johano Štrauso orkestras. Genialių muzikų armija, kruopščiai atrinktų paties A. Rieu, groja ne vien klasikinę muziką: nors jų arkliukas – didingasis valsas, jie sukuria nuostabias Celine Dion, Leonardo Coheno, Franko Sinatros, ABBA, „Disney“ miuziklų melodijas. Iš viso jų repertuare daugiau nei 800 kūrinių.

André Rieu sugrąžino į madą didingąjį valsą ir įvedė tradiciją šiuolaikinę muziką groti klasikiniu stiliumi. Galbūt todėl publika, išgirdusi tai, ko dar niekada negirdėjo, ima kraustytis iš proto, nenustygsta vietoje, lipa ant kėdžių ar stojasi iš savo vietų ir gracingu valso žingsniu leidžiasi užliejami André ir jo vadovaujamo orkestro atliekamos muzikos skambesio.

Šią pulko muzikantų scenoje kuriamą euforiją pirmą kartą galės patirti ir Lietuvos publika. A. Rieu ir Johano Štrauso orkestras surengs savo šou birželio 3 d. „Siemens“ arenoje.  Bilietus į koncertą platina „Tiketa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius