-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 03

„Žalvarinis“ nuotaikingame koncerte pristatė naują albumą „Gyvas“

Kiekvienais metais panašiu metu, gegužės pradžioje, į šventinį senamiesčio kiemelio, pasislėpusio vilniečių ir turistų pamėgtoje Šv.Kazimiero gatvelėje, atidarymą kviečia gyvos muzikos klubas „Artistai“. Pernai atidarymo koncerte skambėjo Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ dainos, šiemet terasos vartus trankiai atverė naują albumą „Gyvas“ pristatęs „Žalvarinis“.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / FIFTY FIFTY nuotr.

Naujasis folk roko grupės „Žalvarinis“ koncertinis albumas “Gyvas” – tai 15 gyvai atliktų kompozicijų, kurios naujam gyvenimui prikėlė archajiškumu alsuojančias protėvių dainas. Šv. Kotrynos bažnyčioje kartu su dvejomis dešimtimis žymių Lietuvos atlikėjų įamžintas darbas užbūrė unikaliomis dainų interpretacijomis.

„Albumas “Gyvas” – tai leidinys, vainikuojantis grupės 13-os metų kūrybinį kelią. Paskutinis grupės studijinis darbas “Folk’n’Rock” buvo išleistas prieš šešerius metus. Per tą laiką kūryba įgavo daugiau brandos ir atspalvių. “Pasiruošimo darbai užtruko daugiau nei pusę metų, nors pati albumo idėja gimė dar seniau. Esame be galo dėkingi mūsų draugams ir kolegoms, kurie savo talentu praturtino šią idėją”– apie albumą pasakoja grupės nariai. – Pavadinimas “Gyvas” gimė kvestionuojant mūsų etninį, kultūrinį ir mentalinį palikimą šiandieniniame pasaulyje: kokia jo reikšmė ir kokias formas jis įgauna, kaip jis paliečia ir įtakoja kiekvieną iš mūsų.”

Visą pavasarį ir vasarą gyvos muzikos klubo „Artistai“ kiemelis bus gyvas, nes tokį toną užduos atidarymo koncertas, ir kvies klausyti džiazo, dainuojamosios poezijos, roko, džiazroko. Jau gegužės mėn. čia koncertuos Colours of Bubbles, Sheep Got Waxed, Vidas Bareikis, Nojus su grupe, Pilnatys, Mano juodoji sesuo ir daug kitų muzikantų.

Kiemelyje gros Gatvės muzikos dienos grupės, Kultūros naktų dalyviai, atvyks svečiai iš Norvegijos, Ispanijos, Ukrainos. 

„Artistų“ kiemelis šiemet taps kaip niekad skambia vasaros susitikimų vieta – savaitgaliais su gera muzika iki paryčių. Net ir tada, kai dauguma Vilniaus vietų pritils ar užmigs, čia bus galima užsukti ir sulaukti aušros.

FIFTY FIFTY nuotr./Koncerto akimirka
FIFTY FIFTY nuotr./Koncerto akimirka


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius