Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„15min“ interviu. A.Rybakas: kai įsimyliu, tai labai stipriai

Antradienio vakarą Vilniaus „Siemens“ arenoje pasirodė daugelio „Eurovizijos“ gerbėjų numylėtinis, šių metų „Eurovizijos“ nugalėtojas Alexanderis Rybakas.
Alexandras Rybakas
Alexanderis Rybakas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Aleksandras Rybakas ir žurnalistė Karina Ziminaitė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Aleksandras Rybakas ir žurnalistė Karina Ziminaitė

23-ejų vaikinas prisipažino besistengiantis susikaupti prieš koncertą ir net „15min“ pamokytas pažadėjo nuo scenos lietuviškai ištarti „Labas vakaras, Lietuva“. Paprasto vaikinuko įspūdį sudaręs A.Rybakas nuoširdžiai atsakė į „15min“ klausimus.

Kaip tavo gyvenimas pasikeitė po pergalės Eurovizijoje?

Gyvenimas, žinoma, labai pasikeitė, bet bandau nesikeisti pats. Tai didžiulė garbė, dabar man moka pinigus už tai, kad linksminčiausi (juokiasi). Per koncertus juk linksminuosi. Pasirodymai – man džiaugsmas ir dar netapo rutina.

Tavo naujame albume „Fairytales“ yra ir rusų kompozitorių kurtų dainų, koks ryšys tave sieja su Rusija?

Tiesiog pasiėmiau rusų kompozitorių muziką ir parašiau tekstus anglų kalba. Išsipirkome teises į tą muziką. Norėjau savo kūryboje atspindėti skirtingas kultūras, o šiaip visus kūrinius renkuosi pats. Man labai norisi, kad rusai šiek tiek daugiau sužinotų apie norvegų kultūrą.

O tau nebuvo kilę minčių uždainuoti baltarusiškai?

Kol kas ne. Niekas neprašė (juokiasi). Žinau tik vieną baltarusišką dainą „Kupolinka“. O rusiškai šiek tiek dainuoju. Dar net nežinau, kaip kreipsiuos į Lietuvos žiūrovus – angliškai ar rusiškai. Lietuviškai, deja, man per sunku, bet jūsų pamokytas mėginsiu pasakyti „Labas vakaras, Lietuva“ (šypsosi).

Įprasta manyti, kad Norvegijoje bene kiekvienas vyras žvejoja. Ar tu žvejoji? Apskritai, kaip leidi laisvalaikį?

Na taip, visi mano, kad Norvegijoje žvejojama, slidinėjama ir daug kas smuiku griežia (juokiasi). Aš nemoku žvejoti, tuo neužsiimu. Man patinka žaisti kompiuterinius žaidimus. Vasarą man patinka plaukti burlente, kartais žaidžiu krepšinį. Žiemą mėgstu slidinėti.

Žiemą neketini iš šaltos Norvegijos pabėgti atostogų į šiltus kraštus?

Taip, ten išties šalta, bet aš bene kasdien vykstu vis į kitą šalį, man atostogų planuoti nereikia (juokiasi).

Šokėjai per tavo pasirodymą „Eurovizijoje“stebino įspūdingais triukais. Ar pats šoki, o gal kada pats kokį salto parodysi ant scenos?

Deja, ne. Net šokinėti  vos vos galiu. Tai visai ne mano sritis.

Kokį automobilį vairuoji?

Vairavimo egzaminą išsilaikiau dieną prieš Norvegijos atranką į „Euroviziją“. Buvo daug streso. Juokingiausia, kad ant galinės sėdynės per mano egzaminą sėdėjo pirmojo Norvegijos televizijos kanalo žurnalistai. Šiuo metu automobilio dar neturiu, nieko nenusipirkau. Man siūlė nemokamą automobilį ir „Mercedes-Benz“, ir „BMW“... Dar neišsirinkau. Man svarbiausia, kad būtų keturi ratai (juokiasi).

Kiek laiko tau tenka praleisti prie veidrodžio?

Na, nebent susižeisčiau veidą ar būčiau nesiskutęs keletą dienų, tai turėčiau pasižiūrėti į veidrodį, o šiaip sėdėti prie jo netenka.

Kokia yra tavo įprasta diena?

Kasdien tenka važinėtis. Keliauju po visą Europą. Vasarą vien Norvegijoje turėjau 42 ar 43 koncertus.

Kaip sekasi su mokslais?

Jau ketvirtus metus mokausi Oslo konservatorijoje, praėjusiais metais turėjau pabaigti, bet nepavyko. Nemanau, kad ir šiemet suspėsiu, gal kitąmet. Tai nėra didžiausia mano problema. Didesnė bėda ta, kad turiu labai labai daug lūkesčių. Labai norisi, kad publika visur pažinotų ir šiltai sutiktų. Pavyzdžiui, labai džiaugiuosi koncertuodamas Lietuvoje, žinau, čia yra mano gerbėjų. Yra šalių, kur niekas niekada nėra matęs „Eurovizijos“, net nežinau, kodėl jos įtrauktos į mano koncertų vietas.

Lietuvoje tu pirmą kartą, ką manai apie šalį?

Dar nespėjau nieko pamatyti, bet rytoj (trečiadienį, - aut.past.), sako, turėsiu keletą valandų pasižvalgyti. Beje, tas kitas miestas, kuriame koncertuosiu (Panevėžys, - aut.past.) turi labai keistą pavadinimą, net negaliu jo ištarti (šypsosi).

Ne paslaptis, kad turi daugybę gerbėjų – merginų, ar neteko gintis nuo jų ar slėptis?

Taip, buvo, kad ir būriais iš paskos sekė. Bet ko nuo jų slėptis. Va jei minia pavydžių vaikinų vytųsi, būtų kur kas prasčiau. Apsaugos darbuotojai mane lydi tik kai kuriose šalyse – Rusijoje, Ukrainoje, Baltarusijoje, bet ten tai malonu. Norvegijoje apsieinu be to. Tai mano šalis ir noriu jaustis laisvas.

Savo hitą „Fairytale“ dainuoji per kiekvieną koncertą. Nepabosta?

Ne, dar nepabodo ir tikrai nepabos. Juk dainos atlikimas priklauso nuo publikos. Kartais atlieku ją vaikams, kartais suaugusiems, būna žmonės šoka jos klausydamiesi (šypsosi).

Šią dainą parašei merginai, kurią įsimylėjai. Ar dabar turi merginą, o galbūt tiesiog mūzą, įkvėpėją?

Daug dainų rašau apie merginas, bet retai kada jas skiriu kažkam konkrečiai. Aš labai retai įsimyliu, bet kai jau įsimyliu, tai labai labai stipriai. Labai norėčiau rasti merginą, kuri taip pat dainuotų ar grotų smuiku. Galėtume kartu keliauti ir koncertuoti (šypsosi).

Ką norėtum perduoti savo gerbėjams Lietuvoje?

Esu labai dėkingas jums visiems už tai, kad mane palaikėte ir už mane balsavote „Eurovizijoje“. Labai tikiuosi, kad kitą kartą galėsiu Lietuvoje pabūti ilgiau. Šalis labai graži, bent jau kiek spėjau pamatyti. Man čia patinka, jūs visi man patinkat (juokiasi).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius