Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

19-metės amerikietės Kendall Jones nuotraukos su sumedžiotais Afrikos gyvūnais internete sulaukė aštrios kritikos

Iš Teksaso valstijos (JAV) kilusi palaikymo komandos šokėja sukėlė tikrą ažiotažą internete, kuomet socialinio tinklo paskyroje pasidalijo nuotraukomis, kuriose ji besišypsanti pozuoja prie Afrikoje sumedžiotų laukinių gyvūnų, rašo People.com.
Kendall Jones
Kendall Jones / Asmeninio albumo nuotr.

Kendall Jones (19) net nemėgina atsiprašinėti už tai, kad medžioklė yra jos hobis ir socialiniame tinkle viešai reiškia mintis apie Didžiojo Afrikos penketo medžioklę. Šį penketą sudaro liūtas, dramblys, buivolas, leopardas ir juodasis arba baltasis raganosis.

„2008 metais, kai man buvo 13 metų, aš antrą kartą apsilankiau Afrikoje ir pradėjau savojo Didžiojo penketo medžioklę. Pirmasis, kurį man pavyko nušauti, buvo baltasis raganosis. Tai padariau su „416 Remington“ šautuvu“, – rašo Kendall.

Paviešintos nuotraukos sukėlė diskusiją socialiniame tinkle. „Tai visiškai žema. Kaip tu gali žudyti tokius didingus gyvūnus“, – rašė vienas komentatorius po šeštadienį patalpinta nuotrauka, kurioje ji pozuoja Zimbabvėje prie sumedžioto liūto.

„Šio gyvūno nužudymas ne tik rodo tavo nepagarbą Afrikai ir tokiems iškiliems gyvūnams, bet taip pat gali turėti pasekmių ekosistemoje“, – rašė kitas komentatorius.

Asmeninio albumo nuotr./Kendall Jones
Asmeninio albumo nuotr./Kendall Jones

K.Jones taip pat turi daug pasekėjų, kurie užstoją merginą ir vadina medžioklės Afrikoje ir kitose žemynuose privalumus. „Medžioklės verslas Afrikoje išgelbėjo kai kurias rūšis nuo išnykimo, nes medžiotojai susimoka dideles pinigų sumas, kad jiems būtų leista tai daryti. Už gautus pinigus yra daromi geri darbai“, – rašė vienas.

Paauglės vadybininkas Justinas Cookas išplatino viešą pranešimą, kad visos medžioklės, kuriose dalyvauja Kendall Zimbabvėje ir Pietų Afrikoje yra legalios. „Visos medžioklės yra 100 procentų legalios. Joms yra gauti visi reikalingi dokumentai ir visos medžiojimo kvotos yra suderintos su tų valstybių atstovais“, – rašo jis. Justinas pridėjo, kad iki šiol mergina yra sumokėjusi 160 tūkst. JAV dolerių už savo mėgstamą hobį įvairioms valstybių institucijoms, medžioklių varovams ir pagalbininkams.

Asmeninio albumo nuotr./Kendall Jones
Asmeninio albumo nuotr./Kendall Jones

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius