Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

73-ejų Anthony Hopkinsas vis dar skaito komiksus

Ekranizuojant garsųjį komiksą „Toras“ (orig. „Thor“), pasaulį išvydusį dar 1962-aisiais, kino kompanija „Marvel Studios“ labai atsakingai ir ilgai rinkosi režisierių, stosiantį prie būsimo projekto vairo. Visų dėmesiui nukrypus į keturiems Oskarams nominuotą aktorių ir režisierių Kenneth Branagh, „Toro“ prodiuseris ir „Marvel Studios“ prezidentas Kevin Feige pritarė pasirinkimui.
Kadras iš filmo „Toras“
Kadras iš filmo „Toras“. / „Forumcinemas“ nuotr.

„Protingi žmonės sako, kad komiksai – tai šių dienų mitologija, o Kennethas Branagh kaip niekas kitas moka adaptuoti literatūros kūrinius ir perkelti juos į ekraną. Jis labai talentingas pasakotojas ir būtent tai, ko „Marvel Studios“ taip ilgai ieškojo“, – režisieriaus pasirinkimą argumentavo „Marvel Studios“ prezidentas K.Feige.

Patvirtinus režisieriaus kandidatūrą netrukus prasidėjo nelengvi filmavimo darbai. Visi aktoriai buvo apdalinti šūsnimis komiksų, kad suprastų jų vaizduojamų personažų subtilybes. Tam, kad ekrane tiksliai atvaizduoti savo herojus ir suprasti vaidmeniui keliamus reikalavimus, visi projekto dalyviai skaitė skandinavų mitus ir legendas bei konsultavosi su garsiausiais mitologais. Tuo itin džiaugėsi Oskaro laureatė Natalie Portman, gyvenime pirmą vietą teikianti mokslams ir tik paskui vaidybai. Godžiai skaičiusi visą jai patikėtą literatūrą aktorė prisipažino praleidusi ne vieną bemiegę naktį, nes paprasčiausiai negalėjo miegoti, žinodama kokios įdomybės slepiasi knygose. „Būdavo visko – pamiršdavau pietus ar vakarienę, namų ruošos darbus, tačiau negalėjau neperskaityti to, ką liepė režisierius Kennethas Branagh. Tose knygose tiek įdomybių!“ – neslėpė susižavėjimo „juodoji gulbė“ aktorė N.Portman.

Tuo tarpu Holivudo kino grandas, garsusis Hanibalas Lukteris Anthony Hopkinsas nepraleido progos pasiskųsti ir prajuokinti žurnalistus savo įspūdžiais iš filmavimo aikštelės. „Būdamas 73-ejų buvau priverstas skaityti komiksus, o nespėjus atsitokėti buvau apvilktas kostiumu, sveriančiu apie 10–13 kilogramų! Vienintelis mane guodęs dalykas buvo tai, kad vilkėdamas kostiumą įtikinėjau save, jog esu galingasis Odinas. Ilgainiui įtikėjau ta mintimi ir filmavimo aikštelėje jausdavausi kaip karalius, net ir su tuo siaubingai sunkiu kostiumu“ – juokėsi aktorius A.Hopkinsas.

Kennethas Branagh pagrindinį savo filmo herojų Torą apibūdinga kaip arogantišką, karingą ir fiziškai stiprų karį. „Ironiška, tačiau jo  vyriškumas, fizinė jėga ir atkaklumas yra didžiausi kliuviniai, trukdantys jam paveldėti tėvo Odino sostą ir tapti Asgardo karaliumi. Įspūdingos Toro laimėtos kovos nublanksta jo pykčio priepuolių, neatsakingų ir neprognozuojamų poelgių fone. Visi šie veiksniai gali sužlugdyti bet kokį žmogų, ką jau kalbėti apie šlovės ir turtų mačiusį Dievą, trokštantį sosto“, – įsitikinęs režisierius K.Branagh. Režisierius tikina, kad būtent todėl „Toras“ yra savotiškai pamokantis filmas, raginantis apgalvoti savo veiksmus ir neleisti pagundoms užvaldyti proto.

Istorija apie griaustinio dievą Torą 3D formatu kine startuoja nuo gegužės 6 dienos.

Filmo anonsas:

VIDEO: „Toras“ / „Thor“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius