Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorė Susan Sarandon popiežių Benediktą XVI pavadino naciu

Aktorė ir socialinė aktyvistė Susan Sarandon per viešas diskusijas JAV kino festivalyje Niujorke pavadino popiežių Benediktą XVI naciu ir dėl to sulaukė kritikos iš katalikų bei žydų organizacijų.
Popiežius Benediktas XVI ir Susan Sarandon
Popiežius Benediktas XVI ir Susan Sarandon / „Scanpix“ nuotr.

Kino žvaigždė, kuri už vaidmenį mirties bausmę kritikuojančiame 1995-ųjų filme „Mirtininkas eina“ („Dead man Walking“) pelnė „Oskarą“, šeštadienį prisiminė nusiuntusi popiežiui knygos, pagal kurią pastatytas tas filmas, egzempliorių.

„Ankstesniam (popiežiui, Jonui Pauliui II). Ne šitam naciui, kurį turime dabar“, – tokius aktorės žodžius cituoja Niujorko laikraštis „Newsday“.

Tokia pastaba esą buvo pasakyta šeštadienį, per interviu apie aktorės karjerą, kurį ėmė aktorius Bobas Balabanas ir kuris buvo Hamptonso kino festivalio dalis.

„Newsday“ rašo, kad B.Balabanas švelniai papriekaištavo S.Sarandon dėl šios pastabos, bet ši ją pakartojo, taip sukeldama žiūrovų, susirinkusių teatre „Bay Street Theatre“, juoką.

Vokietijoje gimęs popiežius Benediktas XVI, kuris anksčiau vadinosi Josephas Ratzingeris, 5-ojo dešimtmečio pradžioje trumpai buvo Hitlerjugendo narys. Tuo metu narystė šioje jaunimo organizacijoje buvo privaloma. Antrojo pasaulinio karo metais jis dezertyravo iš armijos ir yra sakęs, kad jo tėvai, kaip pamaldus katalikai, atmetė nacių ideologiją.

65 metų S.Sarandon, kuri augo Niujorke kaip katalikė, garsėja parama įvairioms kampanijoms, pradedant kova su badu ir AIDS, ir baigiant kampanija prieš JAV vadovaujamą karą Irake. „Telmos ir Luizos“ žvaigždė 1999 metais buvo paskirta UNICEF geros valios ambasadore.

Niujorke įsikūrusi Katalikų lyga už religines ir pilietines teises (Catholic League for Religious and Civil Rights) Holivudo veteranės S.Sarandon pastabą pavadino šlykščia ir pirmadienio pareiškime nurodė, kad jos „nemokšiškumas yra tyčinis“.

Su antisemitizmu kovojanti organizacija „Anti-Defamation League“ (ADL) paragino S.Sarandon atsiprašyti katalikų bendruomenės.

„Ponia Sarandon gali turėti savų nesutarimų su Katalikų Bažnyčia, bet tai nėra dingstis svaidytis analogijomis apie nacius. Tokie žodžiai yra bjaurūs, kerštingi ir tik menkina tikrąją istoriją bei Holokausto prasmę“, – sakoma ADL pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius