-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Aktorė Vanessa Redgrave pagerbta BAFTA apdovanojimu už ilgametę kūrybą

Didžiosios Britanijos scenos ir ekrano žvaigždė Vanessa Redgrave šį mėnesį bus apdovanota Britanijos kino ir televizijos meno akademijos (BAFTA) prizu už šešių dešimtmečių kūrybą.
Vanessa Redgrave
Vanessa Redgrave / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo prestižiškiausiu akademijos prizu anksčiau yra apdovanotos tokios garsenybės kaip Charlie Chaplinas, Alfredas Hitchcockas, Stevenas Spielbergas, Seanas Connery, Elizabeth Taylor  ir Julie Christie, teigiama BAFTA pranešime.

„Žvelgdami į ankstesnių laureatų sąrašą matome, koks tai yra įvertinimas. O faktas, kad pirmasis šį apdovanojimą gavo Alfredas Hitchcockas, daro jį dar ypatingesnį, nes mano tėvas pirmą savo vaidmenį filme sukūrė būtent pas jį“, – atsakė garsios britų artistų dinastijos atstovė V.Redgrave savo pareiškime.

Aktorės tėvas Michaelas Redgrave'as pirmąjį rimtą vaidmenį gavo 1938 metais pasirodžiusiame A. Hitchcocko filme „Dama išnyksta“.

 Pastaraisiais metais V.Redgrave su didžiuliu pasisekimu vaidina scenoje, šiuo metu rodomuose spektakliuose pagal Joan Didion pjesę „Stebuklingų apmąstymų metai“ ir Eugene O'Neillo pjesę „Ilgos dienos kelionė į naktį“.

Aktorė taip pat yra aktyvi politinė veikėja, dalyvavusi kampanijose prieš karą Vietname ir Irake. BAFTA apdovanojimas V. Redgrave bus įteiktas vasario 21 dieną, kai bus paskelbti kasmetiniai 2010 metų BAFTA apdovanojimų laureatai. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius