Andrejus Pejicas: jis, virtęs ja, arba Gražuolė vyro kūne

Podiumu žengiantis ir moteriškais drabužiais vilkintis vyras – ne eksperimentas ir ne ironiškas šou. Tiesiog moteriškus drabužius demonstruoja vyras, nes yra tinkamesnis modelis.
Andrejus Pejicas
Andrejus Pejicas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kodėl dizaineriai renkasi moteriškais drabužiais aprengtą vyrą modelį, o ne dailias manekenes, kurių netrūksta?

Jau ne vienus metus mados pasaulyje verda diskusijos apie „nulinio dydžio“ modelius. Nepaisant pavienių dizainerių mėginimų atsigręžti į moteriškesnių kūno formų manekenes, gražuolės vis lysta ir žengia podiumu it plonyčiai pagaliukai. Praradusios moteriškumą, be krūtinės, be figūros iškilumų, tarsi išdžiūvusios nuo badmiriavimo.

Atsikrato moteriškumo

Kas atėmė moteriškumą? Tai vadinamosios mados šeimos – pirkėjų, fotografų, dizainerių – įsakymas. Būtent dizaineriai pareiškė, kad jų kūriniai netinka moteriškiems modeliams. Jiems reikia klubų neturinčių pakabų su atsikišusiu raktikauliu ir plokščia krūtine. O dar geriau, jei manekenė būtų panaši į berniuką.

Jiems reikia klubų neturinčių pakabų su atsikišusiu raktikauliu ir plokščia krūtine.Garsūs dizaineriai, kai kurie jų neslepiantys netradicinės orientacijos, padarė viską, kad „nulinis dydis“ reikštų ir nulinį moteriškumą. Vienas akivaizdžiausių to įrodymų – 19-metis Andrejus Pejicas. Serbijoje gimęs, Australijoje gyvenantis modelis tapo savotišku dvilytiškumo manifestu.

Londono, Niujorko, Paryžiaus mados savaitėse pasirodęs A.Pejicas išties labiau primena moterį. Tačiau kai kuriose nuotraukose, nepaisant moteriško makiažo, vyrišką lytį išduoda Adomo obuolys, vyriškos plaštakos, o ir trumpikes jis nešioja ne moteriškas. Tiesa, labai klaidina ilgi šviesūs plaukai, didelės migdolų formos akys ir dailios lūpos, dažnai lyginamos su garsiosios Angelinos Jolie. Tik štai Andrejaus krūtinė kaip lenta. Nuostabus paauglio tipažas su merginos veidu ir vaikino kūnu tapo ne tik podiumu hitu, bet ir akivaizdžiu pavyzdžiu, kokį grožio etaloną įsivaizduoja garsiausi mados kūrėjai. Paryžiuje A.Pejicas demonstravo net Jeano Paulio Gaultier kurtą vestuvinę suknelę...

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrejus Pejicas ir Rihanna su tokio paties modelio Jeano Paulo Gaultier suknele
A.Pejicas ir Rihanna su tokio paties modelio Jeano Paulio Gaultier suknele

Kol dalis gerbėjų žavisi vaikino dvilytiškumu, kiti jį tiesiog vadina protingu. Juk tapęs šiek tiek moterimi Serbijoje gimęs australas tapo išskirtinesnis nei kiti vyrai modeliai.

Kraupios istorijos

Kai kurie psichologai paskelbė išvedžiojimus, kad dizainerių sukurta būtybė – pusiau vyras, pusiau moteris – yra ne kas kita, kaip neapykantos moterims apraiška, mėginimas įrodyti, kad moterys modeliai nėra „geriausias variantas“.

Į vaikinus panašesni modeliai dizainerius apsėdo 2006-aisiais. Tais metais 22-ejų manekenė Luisel Ramos iš Urugvajaus mirė vos baigusi žengti vieno mados renginio podiumu. Ji nevalgė ir negėrė, kad pasiektų modeliui „reikalingą“ svorį. Būdama 22-ejų ji svėrė kaip 12-metė – 44 kg, nors buvo 1,75 m ūgio.

Netrukus iš gyvenimo pasitraukė kitas modelis brazilė Ana Carolina Reston. 21 metų mergina būdama 1,72 m ūgio svėrė kiek daugiau nei 38 kg. Ir tokių istorijų – ne dvi.

Manekenės neslepia sportuojančios, badaujančios, vartojančios liekninamąsias piliules, kartais net vidurių laisvinamuosius, kad tik atitiktų dizainerių reikalavimus. Kai kurios jų, pasak Dailymail.co.uk mados apžvalgininkų, primena koncentracijos lagerių kalinius – išvargusiame kūne nė lašelio riebalų. Ir nepamirškime, kad didelė dalis šių išdžiūvusių modelių – nepilnametės.

Sukneles vilkinčio A.Pejico nuotraukų pamatyti galite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius