-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Angeliną Jolie į „Oskaro“ garbės premijų vakarą atlydėjo Bradas Pittas ir sūnus Maddoxas

Jungtinėse Valstijose šeštadienio vakarą vyko „Oskaro“ garbės premijų įteikimo ceremonija. Šią premiją, kaip ir garsiuosius „Oskarus“, skiria JAV Kino meno ir mokslo akademija. Aktorei Angelinai Jolie skirtas specialusis Jeano Hersholto apdovanojimas už individualų indėlį į humanitarinę veiklą. Į apdovanojimų ceremoniją Holivudo žvaigždę atlydėjo sutuoktinis Bradas Pittas ir sūnus Maddoxas.
Angelina Jolie, Bradas Pittas ir jų sūnus Maddoxas
Angelina Jolie, Bradas Pittas ir jų sūnus Maddoxas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Angelina Jolie

Šiai ypatingai progai A.Jolie pasirinko išskirtinę aprangą. Žemę siekianti juoda suknia buvo dekoruota žėrinčiomis aplikacijomis. Gana didelę iškirptę pridengė juodas gipiūro audinys. Prie prabangios suknios aktorė priderino kuklų makiažą, taip pabrėždama savo natūralų grožį.

Aktorė tapo garsi ne tik dėl savo talento, bet ir dėl filantropinės veiklos. Ji prisidėjo prie tokios iniciatyvos kaip seksualinio smurto prevencija, taip pat tapo Tarptautinių santykių tarybos nare ir Jungtinių Tautų geros valios ambasadore.

Tačiau daugiausiai dėmesio šiais metais A.Jolie susilaukė, nes pasišalino abi krūtis dėl itin didelės grėsmės susirgti krūties vėžiu. Aktorė tikino viešai apie tai prabilusi ne dėl šlovės, o norėdama perspėti kitas moteris ir paraginti jas išsitirti.

Apdovanojimus per kasmet rengiamą Kino meno ir mokslo akademijos valdytojų tarybos ceremoniją taip pat atsiėmė aktorė veteranė Angela Lansbury, komikas Steve'as Martinas ir italų kostiumų dizaineris Pietro Tosi.

Tarp 600 svečių buvo tokie kino pramonės „karališkieji asmenys“ kaip Tomas Hanksas, Jake'as Gyllenhaalas, Diane Keaton, Emma Thompson, Harrisonas Fordas, Amy Adams, Matthew McConaughey ir George'as Lucasas, taip pat – A.Jolie sužadėtinis Bradas Pittas.

Angelina Jolie ir Bradas Pittas
Angelina Jolie ir Bradas Pittas

„Tik pradėjusi keliauti suvokiau savo atsakomybę kitiems“, – susirinkusiai auditorijai sakė A.Jolie, kuri humanitarinį darbą dirba jau daug metų.

„Kai susitikau su karus, badą, išžaginimą išgyvenusiais žmonėmis, sužinojau, koks yra gyvenimas daugumai žmonių šame pasaulyje ir kaip man pasisekė, kad turiu maisto pavalgyti, stogą virš galvos, saugią vietą gyventi ir laimę, kad mano šeima saugi ir sveika“, – sakė ji. „Suvokiau, kokia buvau apsaugota nuo rūpesčių, ir pasiryžau niekada tokia nebebūti“, – pridūrė aktorė.

Nuo 2012 metų A.Jolie buvo išvykusi į daugiau kaip 40 misijų visame pasaulyje, kaip specialioji Jungtinių Tautų (JT) Pabėgėlių agentūros pasiuntinė.

38 metų A.Jolie Jeano Hersholto humanitarinio apdovanojimo statulėlę, kuri atrodo kaip „klasikinis“ „Oskaras“, atsiėmė iš „Žvaigždžių karų“ (Star Wars) kūrėjo G.Lucaso rankų.

„Oskarą“ už vaidybą A.Jolie gavo 2000 metais, už antraplanį vaidmenį juostoje „Mergina su trūkumais“ (Girl, Interrupted).

Didžiojoje Britanijoje gimusi 88 metų A.Lansbury, išgarsėjusi detektyvės mėgėjos vaidmeniu populiariame televizijos seriale „Džesika Flečer“ (Murder, She Wrote), ir komikas S.Martinas atsiėmė apdovanojimus už viso gyvenimo pasiekimus.

„Oskaro“ garbės premijų įteikimo ceremonija
Angelina Jolie, Angela Lansbury ir Steve'as Martinas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius