-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Apple“ ir FTB pradėjo tyrimą dėl pavogtų ir išplatintų nuogų įžymybių nuotraukų

FTB ir „Apple“ pirmadienį skubiai ėmėsi tirti didelio masto įsilaužėlių ataką prieš virtualią duomenų saugyklą, po kurios internete buvo išplatinti nuogų įžymybių atvaizdai.
Jennifer Lawrence, Kim Kardashian, Kate Upton ir Mary Kate Olsen
Jennifer Lawrence, Kim Kardashian, Kate Upton ir Mary Kate Olsen / „Scanpix“ nuotr.

Anonimai interneto forumuose skelbėsi turintys dešimčių nuogų įžymių moterų atvaizdus, o sekmadienį tos nuotraukos buvo paviešintos.

Įsilaužėliai privačius atvaizdus susirinko iš „Apple“ virtualios duomenų saugyklos „iCloud“. Tai – labai nesmagus ir kenkiantis įsilaužimas šiai technologijų gigantei.

„Mes labai rimtai vertiname vartotojų privatumą ir aktyviai tiriame šį pranešimą“, – sakė „Apple“ atstovė Natalie Kerris, pranešė interneto svetainė „Re/code“.

FTB taip pat prisidėjo prie įsilaužėlių paieškos, pranešė kitos JAV žiniasklaidos priemonės.

„FTB žino apie įtarimus dėl įsibrovimų į kompiuterius ir neteisėto medžiagos, susijusios su garsiais asmenimis, paskelbimo, ir sprendžia šį klausimą, – sakė FTB atstovė Los Andžele Laura Eimiller, kurią citavo „The Los Angeles Times“. – Bet kokie tolesni komentarai šiuo metu būtų nederami.“

Sekmadienį vakare „Twitter“ pradėjo stabdyti paskyras su nuorodomis į Jennifer Lawrence nuotraukas, pranešė naujienų svetainė „Mashable“.

„Žiūrinėdami tas nuotraukas jūs vėl ir vėl išniekinate tas moteris“

Aktorė Lena Dunham pasmerkė paslaptingąjį programišių, kuris paviešino apsinuoginusių garsenybių nuotraukas. Serialo „Merginos“ („Girls“) žvaigždė kreipėsi į savo gerbėjus, ragindama neplatinti asmeninių savo kolegių nuotraukų ir jų nežiūrėti.

„Reikia turėti galimybę pasirinkti, kaip dalintis savo kūnu. Palaikykite tas moteris ir nežiūrėkite į tas nuotraukas. Atsiminkite, žiūrinėdami tas nuotraukas jūs vėl ir vėl išniekinate tas moteris. Tai negerai. Rimtai, neužmirškite, kad šias nuotraukas pavogęs ir išplatinęs žmogus yra ne programišius, o lytinis nusikaltėlis“, – savo „Twitter“ tinkle rašė aktorė.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Lena Dunham
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Lena Dunham

Patvirtino nuotraukų autentiškumą

Ne viena garsenybė jau kreipėsi į teisininkus dėl šiurkštaus privatumo pažeidimo, taip patvirtindamos, kad nuotraukos nėra suklastotos.

„Tai baisus privatumo pažeidimas. Su pareigūnais susisiekta ir jie persekios visus, kurie skelbs pavogtas Jennifer Lawrence nuotraukas“, – grasino aktorės Jennifer Lawrence atstovas.

Žiūrinėdami tas nuotraukas jūs vėl ir vėl išniekinate tas moteris. Neužmirškite, kad šias nuotraukas pavogęs ir išplatinęs žmogus yra ne programišius, o lytinis nusikaltėlis.

Manekenės Kate Upton advokatas Lawrence'as Shore'as „Us Magazine“ sakė: „Ketiname kaip tik įmanoma griežčiausiai persekioti visus, kas platina ar kopijuoja šiuos atvaizdus“.

Aktorė Mary Elizabeth Winstead išplatino pranešimą, kuriuo piktinasi programišio poelgiu ir tais žmonėmis, kurie norės pažiūrėti jos asmenines nuotraukas.

„Tie, kurie žiūrite į nuotraukas, kurias aš pasidariau su savo vyru prieš daug metų, būdami privačiuose savo namuose, tikiuosi, puikiai dėl savęs jaučiatės. Žinant, kad tos nuotraukos buvo ištrintos labai seniai, tegaliu įsivaizduoti, kiek bjauraus darbo reikėjo, kad jos būtų atkurtos. Užjaučiu visas, kurias nuhakino“, – savo „Twitter“ paskyroje rašė 29-erių aktorė.

Kitos žvaigždės, pavyzdžiui, Victoria Justice ir Ariana Grande, tvirtina, kad jų nuotraukos yra suklastotos.

„Šie vadinamieji mano aktai yra KLASTOTĖS. Leiskit man jau dabar nugnybti šį pumpurą“, – „Twitter“ rašė aktorė ir dainininkė Victoria Justice.

Tarp įžymybių, kurių nuotraukos buvo pavogtos ir paskelbtos internete, yra ir Kim Kardashian, Avril Lavigne, Amber Heard, Gabrielle Union, Hayden Panettiere, Rihanna, Mary Kate Olsen, Kate Bosworth, Kirsten Dunst, Teresa Palmer, Krysten Ritter ir daugybė kitų.

Nuotraukas pavogė iš vaikino telefono

Viena iš nukentėjusių nuo programišiaus – manekenė Kate Upton, tačiau įsilaužta buvo ne į jos pačios, o į jos vaikino Justino Verlanderio telefoną. Beisbolininko mobiliajame telefone buvo ne vien Kate Upton, bet ir kitų nuogų moterų nuotraukos – visos jos taip pat buvo paviešintos.

Vienas nuotraukas darė Justinas Verlanderis, o kitas jam pačios siuntė tuometinės jo draugės.

Tiesa, nukentėjo ne vien beisbolininko draugės, bet ir jis pats – jis nevengdavo fotografuoti ir savo vyriškojo pasididžiavimo. Tos nuotraukos taip pat paplito internete.

AOP nuotr./Kate Upton ir Justinas Verlanderis
AOP nuotr./Kate Upton ir Justinas Verlanderis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius