Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukcione parduota princesės Dianos suknelių kolekcija

Princesės Dianos suknelių kolekcija parduota aukcione Kanadoje. Televizijos kanalas „CTV Toronto“ praneša, kad aukcione „Waddington's“ pasiūlytas brangiausias daiktas buvo dizainerio Victoro Edelsteino juoda šilko ir aksomo suknelė, parduota už 800 tūkst. dolerių, rašoma tinklalapyje lenta.ru.
Dizainerė Catherine Walker
Princesės Dianos suknelė / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Princesė Diana

Juoda suknelė su iškirpte garsi tuo, kad ją vilkėdama princesė Diana šoko su aktoriumi Johnu Travolta 1985 m. priėmime Baltuosiuose rūmuose. Ši suknelė tapo brangiausiu aukciono pirkiniu. Kitų rūbų kainos buvo nuo 110 tūkst. dolerių.

Iš viso aukcione buvo pasiūlyta 14 rūbų – suknelės, kurias Diana pasirinko vykdama oficialaus vizito į Škotiją ir eidama į filmo „Atgal į ateitį“ premjerą. Kolekcija priklausė amerikietei Maureen Rorech Dunkel, kuri ją įsigijo 1997 metais „Christie's“ aukcione.

Keletą metų M.R.Dunkel vežiojo kolekciją po visą pasaulį, rodydama ją įvairiuose muziejuose. Per pirmuosius ketverius metus ji sugebėjo už ekspozicijas surinkti apie milijoną dolerių, kuriuos ji vėliau perdavė labdaros organizacijoms.

Pinigus, gautus už parduotą kolekciją, M.R.Dunkel taip pat ketina skirti labdarai. Dalis bus skirta mergaičių baleto mokyklai, nes pati princesė Diana rėmė vaikų organizacijas, taip pat mylėjo meną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius