Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama pasveikino Nicolas Sarkozy su dukrelės gimimu

JAV prezidentas Barackas Obama ketvirtadienį pasveikino Prancūzijos vadovą Nicolas Sarkozy su dukters gimimu.
Barackas Obama ir Nicolas Sarkozy
Barackas Obama ir Nicolas Sarkozy / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Obamos sveikinimas gali būti laikomas ženklu, kad ilgus metus įtempti abiejų šalių lyderių santykiai šyla.

Jis nuskambėjo prieš pat sudėtingą G-20 grupės šalių viršūnių susitikimą Kanuose. Be to, penktadienį laukia bendras iki šiol precedento neturintis B.Obamos pasirodymas su susitikimo šeimininku per Prancūzijos televiziją.

„Noriu pasveikinti Nicolas ir Carlą su Giulios gimimu“, – sakė B.Obama, kalbėdamas apie buvusią supermanekenę ir pirmąją Prancūzijos ponią Carlą Bruni-Sarkozi, kuri praėjusį mėnesį su prezidentu susilaukė pirmo bendro vaiko.

„Jau vykdamas čia pranešiau Nicolas, kad esu įsitikinęs, jog Giulia paveldėjo savo motinos, o ne tėvo išvaizdą“, – juokavo B.Obama, kurio žodžius palydėjo žurnalistų juokas ir liūdna N.Sarkozy šypsena.

B.Obama su sutuoktine Michelle augina dvi dukteris, kurios šį kartą kartu neatvyko.

„Galima pastebėti didžiulę Baracko Obamos įtaką. Jau daug metų jis man kartojo, kaip nuostabu yra būti dukterų tėvu, o jis jų turi dvi. Taigi, paklusau ir pasekiau jo pavyzdžiu“, – atsakė N.Sarkozy.

N.Sarkozy iš ankstesnių santuokų turi tris sūnus, o C.Bruni- Sarkozy – vieną.

Pirmoji Prancūzijos pora stengiasi išsaugoti savo šeimos privatumą, todėl mažai viešai kalba apie mažosios Giulios gimimą ir žada nesinaudoti mergaite artėjančioje prezidento rinkimų kampanijoje.

Prancūzijos ir Jungtinių Valstijų vadovų santykiai ne visad buvo šilti. Dar pirmąjį mėnesį po rinkimų B.Obama atrėmė pirmuosius N.Sarkozy bandymus užmegzti išskirtinius santykius.

Tačiau pirmadienį numatytas bendras pasirodymas televizijoje ir po jo vyksiantis susitikimas su Prancūzijos kariuomene po sėkmingos NATO misijos Libijoje yra ženklas, kad Prancūzijos ir JAV santykiai gerėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius