-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Britų dizainerė Sarah Burton jaučiasi pagerbta galimybės sukurti karališkosios nuotakos suknelę

Didžiosios Britanijos princo Williamo žmonos Kate Middlton vestuvinės suknelės dizainerė Sarah Burton papasakojo, kaip jai sekėsi kurti drabužį didžiajai dienai ir kodėl ji anksčiau neprisipažino tapsianti šios suknelės autore.
Sarah Burton
Sarah Burton / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Alexandero McQueeno mados namų kūrybos direktorė stulbinamą nėriniuotą šilkinę suknią sukūrė už uždarų durų Bakingamo rūmuose, ir šio drabužio detalės išliko didžiausia paslaptis, kol būsimoji Kembridžo kunigaikštienė įžengė į Vestminsterio abatiją.

Penktadienį paskelbtame S.Burton pranešime sakoma: „Galimybė dirbti su Catherine Middleton kuriant jos vestuvinę suknelę buvo neprilygstama patirtis, aš mėgavausi kiekviena jos akimirka. Man teko neįtikėtina garbė būti pakviestai, todėl nepaprastai didžiuojuosi tuo, ką sukūrėme mes ir Alexandero McQueeno komanda. Esu pamaloninta, kad ši suknelė išreiškia geriausią britų meistriškumą.“

„Alexandero McQueeno dizaine svarbiausia – suderinti kontrastus, kuriant stulbinamus ir žavius drabužius. Tikiuosi, kad tradicines medžiagas bei nėrinius suderinę su modernia struktūra ir dizainu, sukūrėme gražią Catherine vestuvių dienos suknelę, – pridūrė dizainerė. – Catherine šiandien atrodė išties stulbinamai, o Alexandero McQueeno komanda labai didžiuojasi tuo, ką mes sukūrėme.“

36 metų S.Burton, kuri pradėjo vadovauti šiems Britanijos mados namams, kai pernai nusižudė prekės ženklo įkūrėjas A.McQueenas, pripažino, jog buvo priversta meluoti apie savo vaidmenį kuriant K.Middleton suknelę, kai apie šį faktą suuodė žiniasklaida.

„Paskutiniai keli mėnesiai buvo labai jaudinama ir neįtikėtina patirtis mano komandai. Mes glaudžiai bendradarbiavome su Catherine, kurdami šią suknelę griežčiausios paslapties sąlygomis. Suprantama, kad Catherine uoliai siekė išlaikyti paslaptyje detales apie savo suknelę – tai kiekvienos nuotakos privilegija. Mes įsipareigojome išlaikyti savo vaidmenį konfidencialų iki pat vestuvių“, – aiškino ji. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius