-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Darbą teatre gavusį ir už žmogžudystę kalėjusį Bertrand'ą Cantat puola žiniasklaida

Buvusi prancūzų roko žvaigždė Bertrand'as Cantat susirado naują darbą – jis gavo aktoriaus ir kompozitoriaus vaidmenį Kanadoje, vieno Monrealio teatrų pastatyme.
Bertrandas Cantat
Bertrand'as Cantat / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atlikėjas tragiškai pagarsėjo Lietuvoje 2003 m., kai viename Vilniaus viešbučių mirtinai sumušė savo draugę, garsią prancūzų aktorę Marie Trintignant. Už šį nusikaltimą B.Cantat kalėjo ketverius metus.

Kaip pranešė „Canadian Press“, šiuo metu 47-erių dainininkas ir dainų kūrėjas ruošiasi atlikti vaidmenį graikų tragedijoje.

Monrealio teatro „Theatre du nouveau monde“ direktorės Lorraine Pintal teigimu, ji buvo apipilta ne tik palaikymo žinutėmis, bet ir sulaukė didžiulės pasipiktinimo bangos dėl to, kad B.Cantat buvo pasirinktas kaip spektaklio kompozitorius ir atlikėjas. „Priimdami sprendimą leisti prisidėti prie mūsų teatro Bertrandui Cantat – jis padarė baisų nusikaltimą, kurį visi pamename – supratome, kad susilauksime skirtingos žmonių reakcijos. Bet tokios žiniasklaidos audros nė nesitikėjau“, – sakė L.Pintal.

Pagal graikų tragiko Sofoklio kūrybą statomas spektaklis bus rodomas 2012-ųjų gegužę ir birželį. Anot L.Pintal, teatro kūrybinė grupė buvo atvira idėjai priimti B.Cantat ir suteikti jam antrą šansą.

Mus apstulbino toks teatro pasirinkimas. Taip, jis turi teisę gyventi, bet tokią teisę turėjo ir panelė Trintignant.Tiesa, viešoji reakcija buvo kiek kitokia. Buvęs prancūzų roko grupės „Noir Desir“ vokalistas buvo atšiauriai sutiktas Kvebeko provincijos, kurioje yra Monrealis, aktyvistų.  37-ias moterų prieglaudas vienijančios federacijos vadovė Manon Monastesse tvirino, kad B.Cantat nėra laukiamas Kanadoje dėl to, kad jis niekuomet nėra paaiškinęs savo nusikaltimo.

„Mus apstulbino toks teatro pasirinkimas. Taip, jis turi teisę gyventi, bet tokią teisę turėjo ir panelė Trintignant“, – sakė ji.

Atsakydama į skirtingus priekaištus teatrui, „Theatre du nouveau monde“ direktorė gynėsi, kad B.Cantat priėmimas neturi nieko bendra su noru padidinti bilietų pardavimus. Tiesa, kol kas neaišku, ar muzikantas apskritai galės patekti į Kanadą – jam gali būti uždrausta atvykti į šalį ir joje dirbti.

Praėjusių metų rudenį B.Cantat grįžo į muzikos sceną. Viename Bordo priemiestyje vykusiame muzikos festivalyje atlikėjas sužavėjo publiką. Tai papiktino kovotojus prieš smurtą šeimoje. „Tai atspindi smurto prieš moteris sumenkinimą“, – tada rašė „Le Parisien“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius