-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Davidas Beckhamas, Barackas Obama ir kiti virto „kiaušingalviais“ (nuotraukos)

Susapnuoti žmonės-kiaušiniai gali pakeisti gyvenimą. Kiaušinių forma prieš daug metų susižavėjęs amerikietis pademonstravo, kad kiaušinis tinkamas ne tik omletui ar kiaušinienei, bet ir kur kas meniškesniems tikslams.
J.Lamouranne‘o sukurtas JAV prezidentas Barackas Obama
J.Lamouranne‘o sukurtas JAV prezidentas Barackas Obama / Iamjohntheeggman.com nuotr.

Kiaušinių žmogumi pasivadinęs Johnas Lamouranne‘as prieš tris dešimtmečius savo „kiaušininę“ karjerą pradėjo apsilankęs Disneilende ir nutaręs išmarginti kiaušinio lukštą pasakų motyvais. Po kurio laiko jis susapnavo sapną, kuriame vaikštinėjo žmonės kiaušinio formos galvomis. Būtent jis ir turėjo įtakos tolesnei amerikiečio kūrybai.

Artėjant Velykoms originalios J.Lamouranne‘o idėjos kaip niekada aktualios. Telegraph.co.uk žurnalistai juokauja, kad tradiciniai kiaušiniai, jei galėtų, nedvejodami užleistų vietą originaliems meno kūriniams.

Kaip teigia J.Lamouranne‘as, iš kiaušinių galima padaryti viską. Savo kiaušininiams žmonėms amerikietis naudoja tikrus kiaušinius vietoj galvos ir medinius ar keraminius vietoj kūno. Vyras kruopščiai ranka nupiešia kiekvieno žmogeliuko veidą, o kartais savo figūroms sukuria ir tinkamą aplinką, pavyzdžiui, grupei „The Beatles“ sceną ar Baltųjų rūmų salę JAV prezidentui. Beje, jis pagal užsakymą žvelgdamas į nuotrauką gali padaryti ir artimųjų ar mylimųjų figūrėles.

Daugybė garsenybių virto J.Lamouranne‘o kiaušininiais žmonėmis. Tarp jų – Michaelas Jacksonas, futbolininkas Davidas Beckhamas, JAV prezidentas Barackas Obama, jo žmona, įvairūs muzikantai, net Dorotė su draugais – drąsiuoju liūtu, medkirčiu ir šiaudine kaliause bei Timo Burtono filmo „Alisa stebuklų šalyje“ personažai. Rankų darbo figūros kainuoja nuo 25 iki 200 svarų sterlingų ( nuo 200 iki 800 Lt).

Autoriaus darbus peržiūrėti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius