-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėl darbuotojo rasistinių ir homofobiškų pasisakymų – ieškinys M.Zuckerbergui

„Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas (37) ir jo žmona Priscilla Chan (36) paduoti į teismą dviejų savo darbuotojų. Nemalonumų porai pridarė buvęs jų namų apsaugos viršininkas, ieškinio autorius įžeidinėjęs rasistiniais ir homofobiškais pasisakymais, elgesiu. Teigiama, kad jis taip pat pasišaipė iš Meghan Markle.
Priscilla Chan ir Markas Zuckerbergas
Priscilla Chan ir Markas Zuckerbergas / Vida Press nuotr.

Mia King, juodaodė moteris, dirbusi saugumo operacijų asistente, ir Johnas Doe, homoseksualus ir neįgalus šeimos namų procedūrų vadybininkas, tikina tapę rasistinių ir homofobiškų patyčių aukomis. Kaip skelbia „Business Insider“, jas iniciavo Liamas Boothas, buvęs milijardierių poros apsaugos viršininkas.

San Fransisko apygardos teisme pateiktame ieškinyje Mia King atskleidė, kad Liamas Boothas ją dažnai vadindavo „kilusia iš geto“ ir skųsdavosi, kad Meghan Markle, kurios motina juodaodė, o tėvas – baltaodis, ištekėjusi už princo Harry „suteršė karališkąją kraujo liniją“.

Tuo tarpu Johnas Doe sakė, kad buvęs Slaptojo saugumo agentas Liamas Boothas, kurio rasė neatskleidžiama, neva nuolat laidydavo komentarus apie jo homoseksualumą, o 2018 m. suši restorane jam trenkė į tarpukojį, rašo Dailymail.co.uk.

Kiti Zuckerbergo šeimos darbuotojai liudija, kad tais pačiais metais milijardierio namuose Montanoje Liamas Boothas nepadoriai lietė Johno Doe užpakalį ir pastarojo akivaizdoje parodijavo „nešvankius lytinius aktus“. Pagrindiniai „Facebook“ įkūrėjo namai yra San Fransisko įlankos teritorijoje, bet jis taip pat turi nekilnojamo turto Havajuose ir Montanoje.

Kadaise buvusio JAV prezidento Baracko Obamos apsaugos komandoje dirbęs Liamas Boothas Markui Zuckerbergui nebedirba nuo 2019 m. Darbo vietos jis atsisakė pradėjus tyrimą dėl kitų darbuotojų nusiskundimų juo, tada rašė „Business Insider“.

Anksčiau minėtus kaltinimus buvusiam darbuotojui Markas Zuckerbergas ir Priscilla Chan atmetė, o jų asmeninis atstovas Benas LaBoltas pranešime teigė, kad kompanijos atliktas vidinis tyrimas jokių įrodymų nederamu elgesiu nerado.

„Kaip teigėme ir tada, kai šie kaltinimai anonimiškai buvo išplatinti žiniasklaidai prieš daugiau nei dvejus metus, mūsų šeimos biuras laikosi griežto kodekso, kuriuo visų mūsų komandos narių reikalaujama padoriai elgtis“, – sakė Benas LaBoltas.

Vida Press nuotr./Iš viešbučio išeinančius M.Zuckerbergą ir P.Chan apsauga slepia po skėčiais
Vida Press nuotr./Iš viešbučio išeinančius M.Zuckerbergą ir P.Chan apsauga slepia po skėčiais

Tuo tarpu pats kaltininkas Liamas Boothas nei dabar, nei prieš keletą metų jam pateiktų kaltinimų kol kas nekomentuoja. O 2019 m. apie vyro elgesį buvę jo kolegos pripasakojo šokiruojančių dalykų.

Kaip rašo Dailymail.co.uk, Liamas Boothas tada neva teigė, kad „Black Lives Matter“ judėjimas yra „teroristinė organizacija“, nuo kurios „skleidžiamo mėšlo“ jis pavargo. Viena apsaugos darbuotoja pridūrė, kad rasistinių užgauliojimų jis negailėjo ir Priscillai Chan, vadinęs ją „bloga vairuotoja, tuo pat metu pirštais ištempdamas odą prie akių, kad jos taptų siauresnės“.

Liamas Boothas – ne vienintelis Marko Zuckerbergo darbuotojas, apkaltintas netinkamu elgesiu. 2017-aisiais viena milijardieriaus namų darbuotoja teigė, kad „Facebook“ įkūrėjo vilos Havajuose vadybininkas Shawnas Smithas būdamas neblaivus prieš ją pakėlė ranką. Sužalojimus galvos srityje patyrusi moteris buvo nuvežta į ligoninę, bet jokių kaltinimų užpuolikui nepateikė. Tuo tarpu Shawnas Smithas incidentą paneigė ir toliau dirba Zuckerbergo komandoje.

O štai 2018-aisiais kita moteris tikino, kad prie jos seksualiai priekabiavo Jaesonas Rosa, priklausantis medicinos personalui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius