-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Didžiojoje Britanijoje parduodami Hario Poterio vaikystės namai

Anglijoje parduodamas namas, kuriame buvo filmuojamos kai kurios „Hario Poterio“ filmų scenos, pranešė Didžiosios Britanijos nacionalinis transliuotojas BBC. Šį namą viso pasaulio žiūrovai matė kaip Hario Poterio vaikystės namus, kur jis gyveno sandėliuke po laiptais pas savo bjauriuosius tetą ir dėdę Durslius.
Parduodami namai, kuriuose buvo filmuojamos Hario Poterio gyvenimo pas dėdę ir tetą Durslius scenos
Parduodami namai, kuriuose buvo filmuojamos Hario Poterio gyvenimo pas dėdę ir tetą Durslius scenos / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Haris Poteris

Trijų miegamųjų priemiesčio akligatvio name, kuris filmuose buvo pažymėtas kaip Ligustrų gatvės ketvirtas numeris, esantis Litl Vingingo miestelyje pietrytinėje Sario grafystėje, gyveno berniuko burtininko bjaurieji teta ir dėdė – Petunija ir Vernonas Dursliai.

Iš tikrųjų šis namas yra Braknelio miestelyje Anglijos pietinėje Berkšyro grafystėje, sakoma BBC tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Parduodamame name taip pat yra sandėliukas po laiptais, panašus į tą, kuriame giminaičiai esą vertė gyventi Harį Poterį.

2000 metais kino studija „Warner Brothers“ susitarė su pirmaisiais šio namo savininkais, kad galėtų naudoti jį filme.

Dabartiniai savininkai namą parduoda už 475 tūkst. svarų (per 555 tūkst. eurų). 2010 metais jie jį nusipirko už 290 tūkst. svarų (apie 339 tūkst. eurų).

Nekilnojamojo turto agentas Paulas Bosanko prisipažino, kad jį nustebino didžiulis Hario Poterio gerbėjų susidomėjimas.

„Kai tik pradėjome pardavinėti namą, nepaminėjome ryšio su Hariu Poteriu, tačiau greitai tapo aišku, kad pasaulis yra itin susidomėjęs šia nuosavybe ir dėl jos kilo nepaprastai didelis sujudimas“, – sakė jis BBC.

Žmonės.lt primena, kad šiuo metu parduodamas ir kitas namas Londone, kuriame užaugo filmų apie Harį Poterį žvaigždė Danielis Radcliffe'as. Keturių kambarių name, kuris dabar parduodamas už 1,45 mln. svarų sterlingų, Danielis Radcliffe'as su savo tėvais gyveno iki jam suėjo 12 metų. Būtent šiuose namuose Danielis Radcliffe'as sužinojo, kad gavo Hario Poterio vaidmenį, ir čia gyveno, kol filmavosi pirmojoje „Hario Poterio“ dalyje „Išminties akmuo“ bei dar maždaug metus po filmo pasirodymo 2001-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius