Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos pramogų pasaulio veteranas Rolfas Harrisas seksui psichologiškai ruošė 13-metę

Australų kilmės Didžiosios Britanijos pramogų pasaulio veteranas Rolfas Harrisas psichologiškai paruošė ir užvaldė 13-metę paauglę, o vėliau ją ne kartą lytiškai išnaudojo, trečiadienį išgirdo Londono teismas.
Rolfas Harrisas
Rolfas Harrisas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

R.Harrisui, kuris daugiau nei 50 metų buvo garsus Didžiosios Britanijos ir Australijos šeimos pramogų pasaulio veikėjas, pateikti kaltinimai dėl 12-os nusikaltimų, įvykdytų laikotarpiu tarp 1968 ir 1986 metų, kai jo aukomis tapo keturios mergaitės, iš jų jauniausiai buvo vos septyneri ar aštuoneri metai.

Dar septyni kaltinimai yra susiję su įtariamais nusikaltimais prieš suaugusią moterį.

„Tie santykiai nebuvo savanoriški, tai buvo vaiko išnaudojimas. Ruošimas. Jūs iš esmės psichologiškai užvaldėte tą mergaitę“, – sakė prokurorė Sasha Wass, kreipdamasi į 84-erių muzikantą ir televizijos laidų vedėją Londono Sautvarko Karūnos teisme.

Tie santykiai nebuvo savanoriški, tai buvo vaiko išnaudojimas. Ruošimas. Jūs iš esmės psichologiškai užvaldėte tą mergaitę, – sakė prokurorė.

R.Harrisas neigia jam pateiktus kaltinimus ir antradienį prisiekusiesiems pareiškė, kad turėjo artimų santykių su ta moterimi, tačiau ne anksčiau, nei jai sukako 18 metų, ir tai buvo saugusių žmonių santykiai, abiejų partnerių sutarimu.

Jis taip pat prisiminė virtinę linksmų istorijų apie tai, kaip jis tapo žvaigžde, taip pat atliko savo garsiąją komišką dainą „Jake the Peg“.

„Vakar jūs mus pamaloninote, pademonstruodamas daugybę savo talentų“, – sakė S.Wass.

„Kaltintojai nė akimirkai nesuabejojo, kad jūs tikrai esate puikus ir nepriekaištingas atlikėjas. Bet ši byla, kaip žinote, nėra talentų šou. Šioje byloje reikia priimti sprendimą, ar po jūsų draugiška miela išvaizda nesislepia jūsų tamsesnė pusė“, – kalbėjo kaltintoja.

R.Harris taip pat paaiškino, kad jų romanas susidėjo iš virtinės pavienių susitikimų ir jų santykiai buvo grynai lytiniai.

„Ar jūs ją mylėjote“, – paklausė S.Wass.

„Jie vis tiek buvo skatinami meilės ir susižavėjimo jausmo, abipusio šilumos ir susižavėjimo jausmo“, – sakė jis per kryžminę apklausą antrąją parodymų dieną ketvirtą savaitę vykstančiame teismo procese.

R.Harrisas neigia jam pateiktus kaltinimus ir prisiekusiesiems pareiškė, kad turėjo artimų santykių su ta moterimi, tačiau ne anksčiau, nei jai sukako 18 metų.

R.Harris yra žymiausias teisiamas pramogų verslo atstovas, britų policijai pradėjus plataus masto operaciją, kai paaiškėjo, jog BBC televizijos žvaigždė Jimmy Savile'as buvo užkietėjęs lytinis išnaudotojas ir pareigūnai suėmė daugiau nei dešimtį pagyvenusių garsenybių.

Anksčiau prisiekusieji sužinojo, kad R.Harris lytiškai išnaudojo moterį, kai ji buvo paauglė ir jauna moteris. Vieną kartą jis tvirkino mergaitę vos už kelių metrų nuo saulėje besideginančių savo žmonos ir dukters ir stimuliavo ją oraliniu būdu, kai tame pačiame kambaryje miegojo kiti vaikai.

S.Wass sakė, kad ta moteris buvo taip įbauginta R. Harrio šlovės ir padėties visuomenėje, kad net suaugusi negalėjo apie jo veiksmus papasakoti policijai.

„Visi davę parodymus teisme sakė, kad jie nebūtų turėję jokios galimybės laimėti prieš jus, jeigu jų žodis būtų prieš jūsų žodį. Nes jūs esate garsus, populiarus ir taip visų mylimas“, – sakė prokurorė.

„Jūs su ja galėjote žaisti kaip su žaislu“, – pridūrė ji.

„To nebuvo“, – atsakė kaltinamasis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius