Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donatas Katkus su dovanų gauta skrybėle-katiliuku ketina net miegoti

Pirmadienio, lapkričio 21-osios, vakarą Vilniuje buvo švenčiamas belgų siurrealisto Rene Magritte‘o gimtadienis.
Donatas Katkus
Donatas Katkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nenuostabu, kad tokia šventė vyko restorane „Rene“, pavadintame menininko garbei. Šią dieną buvo pradėta ir nauja tradicija – kasmet R.Magritte‘o gimtadienio proga skirti Skonio Magistrą. Pirmasis šiuo titulu ir specialiai Londone pagaminta skrybėle-katiliuku gali didžiuotis maestro Donatas Katkus.

Maestro tvirtino apie „katiliuką“ svajojęs ne vienerius metus, tad širdingai dėkojo drauge gavęs ne tik galvos papuošalą, bet ir garbingą titulą. „Tai buvo milžiniškas noras. Katiliuko geidžiau nuo 1976-ųjų. Tada filmavausi Arūno Žebriūno filme „Seklio Kalio nuotykiai“. Visų filmavimųsi metu nešiojome katiliukus. Po filmo norėjau skrybėlę įsigyti, bet man pasakė, kad katiliukas – retenybė, kurios niekas negamino“, – pasakojo D.Katkus. Jis tikino norėjęs tais laikais išdidžiai žygiuoti su tokia skrybėle tuometiniu Lenino (dabar – Gedimino) prospektu.

Pradėjęs keliauti po užsienio šalis maestro tikino neradęs „katiliuko“ net specializuotose krautuvėse. „Galėjai gauti viską tik ne katiliuką. Nusivyliau ir po daug metų užsukęs į restoraną „Rene“ pamačiau, kad čia padavėjos vaikšto su katiliukais. Paaiškėjo, kad siunčiasi juos iš Londono“, – džiaugsmingą akimirką prisiminė D.Katkus. Muziko teigimu, „katiliukas“ jam asocijuojasi su legendinio britų komiko, Charlie Chaplino, humoru. „Tai nuostabus galvos apdangalas, koks jis proporcingas! Aš esu pamišęs dėl skrybėlių, mane galima net gydyti. Kita mano aistra – tušinukai, turiu jų daugybę“, – juokėsi maestro. Jis suskaičiavo turįs net 11 skrybėlių, skaičiuojant ir vasarines. „Turėčiau daugiau, bet kad nėra ką pirkti“, – aiškino D.Katkus.

Maestro prisipažino, kad „katiliukas“ nuo šiol taps pagrindiniu jo aksesuaru. „Aš miegosiu su juo, ką jau kalbėti, kad eisiu į koncertus su juo!“, – švytėdamas džiaugsmu žadėjo D.Katkus.

Beje, galvos apdangalas jam buvo siuvamas Londone, nuo 1676 m veikiančioje gamykloje „Lock & Co.“, kurioje skrybėlės siuvamos net Didžiosios Britanijos karališkajai šeimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius