-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egzotiškoji Afrikos dainininkė Cesaria Evora atvyksta į Vilnių (video)

Garsiausių pasaulyje koncertų salių viešnia Cesaria Evora atvyksta į Lietuvą. Nepakartojamo temperamento dainininkė mūsų šalyje surengs vienintelį pasirodymą, kuris lapkričio 25 dieną įvyks „Utenos“ pramogų arenoje Vilniuje.
Cesaria Evora
Cesaria Evora / Organizatorių nuotr.

Portugalų ir kreolų kraujo turinčią C.Evorą, užsienio žiniasklaidos dar vadinamą juodąja Edita Piaf, išgarsino mornos – dainos, kuriose į visumą susilieja Vakarų Afrikos ritmai, brazilų melodijos, portugalų fadai ir anglų jūreivių dainos. Mornos atliekamos gitara, fortepijonu, smuiku ir altu.

Didžiojoje scenoje C.Evora debiutavo 1988 metais būdama 47-erių. Garbaus amžiaus dainininkė iš karto pelnė kritikų ir muzikos mėgėjų simpatijas. Netrukus basakoje deive žurnalistų pakrikštytos C.Evoros albumas „Miss Perfumado“ Europoje buvo parduotas auksiniu tiražu. Žaibiškai išgarsėjusi dainininkė didžiojo pripažinimo sulaukė 2003 metais, kai jos albumas „Voz´DAmor“ (liet. „Meilės balsas“) buvo įvertintas prestižiniu „Grammy“ apdovanojimu.

Tais pačiais metais C.Evora surengė pirmąsias gastroles po pasaulį. Jos buvo ypač sėkmingos – į atlikėjos koncertus tuomet išpirkti visi bilietai. Nuo tada atlikėja kasmet rengia koncertų turus, kurių metu pasirodo ne tik svarbiausiose pasaulio scenose, bet ir nuošaliausiuose kampeliuose. Dainininkė yra išleidusi 10 studinių albumų, iš kurių naujausias – „Rogamar“ (liet. „Malda jūrai“) – pasirodė prieš trejus metus. C.Evoros kūryba yra įvertinta net šešiais „Grammy“, „World Music“ ir daugybe kitų apdovanojimų. 

VIDEO: Cesaria Evora Africa Nossa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius