-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijoje atidengtas paminklas britų aktoriui Seanui Connery

Estijos sostinėje Taline atidengtas bronzinis biustas, įamžinantis „Oskaro“ laureatą britų aktorių serą Seaną Connery.
Sean Connery
Seanas Connery / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paminklą garsiausiam Škotijos kino aktoriui Didžiosios Britanijos ambasadorius Peteris Carteris atidengė prie Taline esančio Škotų klubo, kuriam priklauso kai kurie šiuo regionu besižavintys estai bei nedaugelis Estijoje gyvenančių škotų.

„Seras S.Connery, be abejo, yra legenda, – P.Carteris sakė dešimtims kviestinių svečių. – Kai kam jis žinomas kaip Džeimsas Bondas arba seksualiausias vyras šalyje. Jis – puikus britų aktorius, didis škotas ir nuostabus Škotijos simbolis.“

Manau, juo jis vyresnis, juo atrodo žavesnis, – sakė skulptorė.

Škotų klubas, kuris savo veiklą praeito amžiaus 10-o dešimtmečio pradžioje pradėjo kaip viskio degustacijų draugija, prieš kelerius metus sugalvojo pagerbti „škotus, kurie pakeitė pasaulį“, sakė klubo prezidentas Martas Haameris. Anksčiau šios organizacijos pastangomis buvo pastatytas paminklas XVIII amžiaus škotų poetui Robertui Burnsui.

M.Haameris perskaitė trumpą žinutę, kurią atsiuntė 80 metų S.Connery, pelnęs JAV kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimą už antraplanį vaidmenį filme „Neliečiamieji“ („The Untouchables“).

„Neįmanoma nesijausti pamalonintam šio Škotų klubo žingsnio. Siunčiu geriausius linkėjimus klubo nariams ir visiems žmonėms, dėl kurių tai tapo įmanoma“, – sakoma aktoriaus pranešime.

S.Connery, kuris aktyviai palaiko už Škotijos nepriklausomybę pasisakančią Škotijos nacionalinę partiją, gyvena Bahamose ir sakė nebekelsiantis kojos į tėvynę, kol ji neatsiskirs nuo Jungtinės Karalystės.

Tačiau P.Carteris pastebėjo, jog „faktas, kad jis priėmė riterio titulą, leidžia manyti, jog jis taip pat labai palaiko karalienę“.

S.Connery buvo įšventintas į riterius 2000 metais.

10 tūkst. eurų (34,5 tūkst. litų) kainavęs biustas, kurį sukūrė estų skulptorė Tiiu Kirsipuu, buvo nulietas už privačių asmenų paaukotas lėšas. Jis vaizduoja barzdotą brandaus amžiaus S.Connery.
 

„Manau, juo jis vyresnis, juo atrodo žavesnis“, – sakė skulptorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius