Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmo „Beždžionių planetos aušra“ aktoriai mokėsi beždžioniškų manierų

Šiurpų pasaulio scenarijų prieš porą metų pristatęs mokslinės fantastikos filmas „Beždžionių planetos sukilimas“ šiemet kino teatruose pristatys intriguojantį tęsinį – naują žūtbūtinį mūšį dėl išlikimo filme „Beždžionių planetos aušra“. Pasiruošimas šios juostos filmavimams tapo tikru iššūkiu jame vaidinusiems aktoriams, nes jų laukė valandų valandas trunkančios alinančios treniruotės... kaip tapti beždžionėmis.
Filmas „Beždžionių planetos aušra“
Filmas „Beždžionių planetos aušra“ / „Theatrical Film Distribution“ nuotr.

Aktorė Judy Greer, filme įkūnijusi vieną beždžionių, atskleidė, kad ji ir kolegos ne tik buvo priversti savarankiškai analizuoti gausybę filmuotos medžiagos, kurioje matyti natūrali beždžionių elgsena gamtoje, bet ir lankyti treniruotes, kurių pagrindinis tikslas buvo išmokti tik  beždžionėms būdingų judesių ir mimikų.

„Niekad iki šiol neteko to patirti. Turėjome pamiršti visas geras manieras ir taisyklingą laikyseną. Viena paslapčių supanašėti su beždžionėmis – tai nuolat nerangiai kūprintis ir įsivaizduoti, kad turime ilgas rankas, kuriomis reikia ramstytis į žemę, – pasakojo J. Greer. – Po kelių mėnesių treniruočių nerangumas mums tapo kone natūralia būsena, net poilsio dienomis valgydami pusryčius sėdėdavome it primatai!“

„Theatrical Film Distribution“ nuotr./Filmas „Beždžionių planetos aušra“
„Theatrical Film Distribution“ nuotr./Filmas „Beždžionių planetos aušra“

Filme „Beždžionių planetos aušra“ bus dar daugiau stingdančios įtampos ir kvapą gniaužiančių specialiųjų efektų, kuriuos sukūrė filmų „Įsikūnijimas“ ir „Žiedų valdovas“ meistrai.

Nedidelė San Fransisko mokslininkų grupelė, išgyvenusi po pasaulyje kilusio pražūtingo maro, suka galvas, kaip išgyventi naujame pasaulyje. Didžiausias jų galvos skausmas – žemėje įsigalėjusios protingosios beždžionės, vadovaujamos jų vado Cezario.

„Theatrical Film Distribution“ nuotr./Filmas „Beždžionių planetos aušra“
„Theatrical Film Distribution“ nuotr./Filmas „Beždžionių planetos aušra“

Šios beždžionės – tai netikėtai pasisukusio mokslinio eksperimento, kai medikamentais keliskart buvo padidintas beždžionių intelektas, rezultatas. Intelektu beveik pasiekusios žmogaus lygį, jos nusprendė, kad gali pranokti žmonių rasę ir pačios paimti pasaulio valdžią į savo rankas.

Per dešimtmetį po nevykusio eksperimento tarp žmonių ir beždžionių galiausiai įsivyravo trapi taika, tačiau visi nujaučia, kad ji tik trumpalaikė ir netrukus viskas pasikeis. Abi pusės – beždžionės ir žmonės, ruošiasi visus taškus ant „i“ sudėsiančiam karui, kuris nulems, kas Žemėje taps dominuojančia rūšimi...  

Filmo „Beždžionių planetos aušra“ premjera Lietuvos kino teatruose – liepos 18 d.

VIDEO: Filmo „Beždžionių planetos aušra“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius