Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Filmo „Tūkstančiai mylių iki tavęs“ kūrėjams gelbėjo NASA: tai, ką pamatysite – visai realu

Jau šiandien į Lietuvos kino teatrus atkeliauja fantastinė nuotykių drama „Tūkstančiai mylių iki tavęs“ („The Space Between Us“), kuri pasakos apie jausmus, užsimezgusius tarp dviejų paauglių – vaikino, gimusio Marse, ir merginos, gyvenančios Žemėje.
Asa Butterfieldas filme „Tūkstančiai mylių iki tavęs“
Asa Butterfieldas filme „Tūkstančiai mylių iki tavęs“ / Kadras iš filmo
Temos: 2 Kinas NASA

Tiesa, specialistų teigimu, toks scenarijus jau visai netrukus gali išsipildyti ne tik kino teatrų ekrane, o ir realiame gyvenime. Štai NASA kosminių programų vadovas G. Scottas Hubbardas, su kuriuo režisierius Peteris Chelsomas konsultavosi kurdamas juostą, sako, jog laikas, kada žmonės galės apsigyventi kitose planetose – jau ne už kalnų.

„Džiaugiuosi, jog filmo kūrėjai norėjo sukurti tikrovišką vaizdą ir kreipėsi į mus. Esu matęs tiek filmų, kurie badė man akis savo netikrais vaizdais, kad jau nesuskaičiuočiau. O P. Chelsomas paskambino ir pasakė: mums reikia specialisto, kad nebūtų gėda rodyti filmo įvairiausių sričių žiūrovams. Gerbiu žmones, kurie neina lengviausiu keliu, o stengiasi patys praplėsti savo žinių bagažą“, – sako jau dvidešimt metų NASA dirbantis G. Scottas Hubbardas.

Kadras iš filmo/Asa Butterfieldas filme „Tūkstančiai mylių iki tavęs“
Kadras iš filmo/Asa Butterfieldas filme „Tūkstančiai mylių iki tavęs“

Filmas pasakos apie 16-metį vaikiną, kuris niekuo nesiskiria nuo bendraamžių. Tačiau Gardneris yra pirmasis žmonijos atstovas, gimęs Marse. Jo mama, su kitais astronautais išskrisdama į raudonąją planetą, buvo nėščia, nors nė pati to dar nežinojo. Jai mirus per gimdymą, Gardnerį užaugino kiti ekspedicijos dalyviai. Vaikinas apie Žemę žino tik iš pasakojimų, knygų ir filmų. Trokšdamas sužinoti daugiau, jis užmezga ryšį su savo bendraamže iš Kolorado valstijos – Tulsa.

„Spėju, kad šis scenarijus į realų gyvenimą gali persikelti jau po kelių dešimtmečių. Filme pamatysite ir kelis NASA sukurtus ar šiuo metu kuriamus kosminius laivus ar jų elementus, kurie išties egzistuoja. Jau kitais metais išbandysime naują raketą, kuri galės gabenti astronautus į bet kurią planetą. Pirmiausiai ją leisime be žmonių, tačiau jei projektas pasiteisins, jau netrukus galėsime organizuoti turistines keliones į kosmosą. Filme taip pat veiksmas vyksta kosminėje stotyje. Jos vidaus ir išorės dizainas – identiškas JAV naudojamoms kosminėms stotims“, – portalui Space.com pasakojo NASA specialistas.

„Prieš kuriant filmą, įsiprašiau į NASA ir savo akimis išvydau, kokie stebuklai ten gimsta. Tai mane tik dar labiau įkvėpė skirti kiek įmanoma daugiau dėmesio autentiškumui, detalėms“, – sako režisierius.

Drauge su Gary Oldmanu juostoje jaunąjį Gardnerį vaidina jaunasis Asa Butterfieldas, kurį žiūrovai pažins iš juostų „Berniukas dryžuota pižama“, „Panelės Peregrinės ypatingų vaikų namai“, „Hugo“ ir kitų. Dramoje „Tūkstančiai mylių iki tavęs“ tarp jo herojaus ir merginos, gyvenančios Žemėje užsimezgusi draugystė vaikinui sužadina dar didesnį troškimą pažinti savo tėvų gimtąją planetą. Tačiau Gardnerio svajonė per daug pavojinga: gimęs ir užaugęs Marse, jis neprisitaikęs gyventi Žemės gravitacijos sąlygomis, tad vaikino čia lauktų neišvengiama mirtis.

Kadras iš filmo/Britt Robertson ir Asa Butterfieldas filme „Tūkstančiai mylių iki tavęs“
Kadras iš filmo/Britt Robertson ir Asa Butterfieldas filme „Tūkstančiai mylių iki tavęs“

Nepaisydamas pavojaus savo gyvybei ir augančių simpatijų Tulsai (akt. Britt Robertson), jis išsirengia į nepamirštamą kelionę po Žemę, o pakeliui visa savo esybe pasineria į nesuskaičiuojamą galybę didelių ir mažų stebuklų, kurių nuolatiniai Žemės gyventojai jau seniausiai nebepastebi.

Jaudinantis pasakojimas apie mūsų planetos grožį, kasdienius jos stebuklus ir neįtikėtiną pirmąją meilę „Tūkstančiai mylių iki tavęs“ Lietuvos kino teatruose – jau nuo šiandien, vasario 17 dienos. Štai filmo anonsas:

VIDEO: TŪKSTANČIAI MYLIŲ IKI TAVĘS (2017) filmo anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius