Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmų apie Harį Poterį gerbėjai galiausiai sulaukė paskutinės šios kino sagos dalies

Tūkstančiai berniuko burtininko Hario Poterio gerbėjų iš viso pasaulio ketvirtadienį susirinko Londone, laukdami paskutinės šios kino sagos dalies pasaulinės premjeros.
Danielis Radcliffe'as
Danielis Radcliffe'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jie užplūdo Trafalgaro aikštę, kur šių filmų žvaigždės pražygiavo lietaus permerktu raudonu kilimu, taip pat netoliese esančioje Lesterio aikštėje, kur naujoji dalis buvo pradėta rodyti prabangiame kino teatre. Hario Poterio gerbėjai nuo Londone neišvengiamo lietaus gynėsi skėčiais, neperšlampamais apsiaustais ir gera nuotaika.

Saulė švystelėjo pro debesis, kai aktorių kolektyvo nariai, pagrindinius vaidmenis sukūrę Danielis Radcliffe'as, Emma Watson ir Rupertas Grintas bei Hario Poterio pasaulį sugalvojusi rašytoja J.K.Rowling pradėjo žengti raudonu kilimu, dalydami autografus ir šnekučiuodamiesi su gerbėjais.

Kalbėdamas nuo Trafalgaro aikštėje įrengtos pakylos 21 metų D.Radcliffe'as, kuris Harį Poterį pirmąsyk suvaidino būdamas 11 metų, sakė savo gerbėjams, jog ši istorija niekada nesibaigs.

„Kiekvienas žmogus – ne vien šioje aikštėje, bet ir visame pasaulyje – iš tų, kurie žiūrėjo šiuos filmus pastaruosius dešimt metų, nešiosis šiuos filmus savyje visą likusį gyvenimą“, – pareiškė aktorius.

J.K.Rowling braukė džiaugsmo ašaras, dėkodama aktoriams už „nuostabius dalykus, kuriuos jie nuveikė dėl mėgstamų personažų“.

Gerbėjai, kurie skandavo „Ačiū!“, kai rašytoja užkopė ant scenos, buvo susirinkę iš viso pasaulio. Daugelis jų nakvojo lauke, o kai kurie netgi kelias dienas praleido po atviru dangumi. Dauguma jų buvo jaunuoliai, užaugę kartu su berniuku burtininku, todėl negalėjo atsisakyti galimybės su juo atsisveikinti.

„Tai mūsų vaikystė – dėl Hario Poterio mes susiradom draugų, – sakė 22 metų studentas Luisas Guilherme iš Brazilijos miesto San Paulo. – Nežinau, koks mano gyvenimas būtų be jo. Neabejotina, kad jis būtų mažiau vaizdingas ir nuotykingas. Aš nebūčiau atvykęs į Londoną.“

„Niekada sau neatleistume, jeigu nebūtume čia atvykę – paskutinį kartą“, – pridūrė jis.

Filmas „Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 2 dalis“ vaizduoja pagrindinio veikėjo ir jo draugų galutinę kovą su piktojo valdovo Voldemorto tamsiosiomis jėgomis. Šis filmas tapo vieninteliu serijoje, išleistu trimačiu formatu.

Didžiojoje Britanijoje sukurtos paskutinės aštuntos Hario Poterio sagos dalies premjerai buvo kruopščiai pasiruošta: Trafalgaro aikštėje buvo įrengti didžiuliai ekranai ir išklijuoti plakatai, o viena šalimais esanti gatvė virto filmuose vaizduojamu Skersiniu skersgatviu su jo stebuklingų daiktų krautuvėlėmis.

Tačiau jokia magija nepadėjo apsaugoti Londono nuo merkiančio lietaus.

„Kiekvieną kartą vis tas pats, – niurzgėjo 18-metė Zoey Lewis. – Kai kurie žmonės sako, kad lietų siunčia Mirties valgytojai (Voldemorto sekėjai).“

Londono rytuose esančiame Brentvudo koledže studijuojanti Z.Lewis buvo prisidengusi skėčiu ir laikė plakatą su užrašu „Mylime Heleną“. Mergina tokiu būdu išreiškė pagarbą aktorei Helenai Bonham Carter, kuri šiuose filmuose vaidina piktąją burtininkę Belatriks Lestreindž.

„Myliu Harį Poterį, – sakė Z.Lewis. – Jis mano gyvenime užėmė nepaprastai didelę vietą. Nežinau, ką be jo daryčiau.“

Panašiai galvoja ir patys jaunieji aktoriai, kurie, kaip ir daugelis gerbėjų, užaugo su šiais filmais.

R.Grintas trečiadienį sakė, jog jaučiasi „šiek tiek sutrikęs" nebevaidindamas. E.Watson teigė, kad pasiilgs tų laikų, kai ji vaidino narsiąją Hermionę Įkyrėlę, kuri jai buvusi „tarsi sesuo“.

Piktavalį burtininką Liucijų Smirdžių vaidinęs Jasonas Isaacsas sakė, kad aikštėje susirinkusi milžiniška minia jo nenustebimo.

„Šios knygos daugiausiai pasakoja apie mirtį, netektį ir mirtingumą, todėl jos labai emocingos ir žadina jausmus žmonėms, – aiškino aktorius. – Su tuo susidursite bet kur pasaulyje. Atrodo, kad Haris Poteris nušvietė pasaulį.“

Ši premjera žymi pabaigą laikmečio, kuris prasidėjo 1997 metais, kai anksčiau niekam nežinoma J.K.Rowling išleido pirmąją knygą „Haris Poteris ir Išminties akmuo“. Iš pradžių tebuvusi gerai kritikų įvertintu kūriniu vaikams, ši knyga tapo pasauliniu fenomenu ir įžanga į septynių romanų seriją, kurios pasaulyje parduota per 450 mln. kopijų.

Paskutinė knyga apie Harį Poterį pasirodė prieš ketverius metus, o J.K.Rowling sakė neplanuojanti daugiau rašyti apie šį berniuką burtininką. Tačiau gerbėjams ji suteikė vilties sulaukti naujų kūrinių.

Rašytoja sakė britų nacionaliniam transliuotojui BBC nenorėjusi leisti naujos knygos, kol nebuvo išleistas paskutinis filmas.

„Aš vėl rašysiu, ir man tai tam tikra prasme yra tiek pradžia, tiek pabaiga“, – teigė J.K.Rowling.

Sukūrus paskutinį filmą, taip pat iširo kino įmonė, kurioje nuo 2001 metų, kai pasirodė pirmoji dalis, dirbo dešimtys britų aktorių ir šimtai pagalbinių darbuotojų.

„Buvo sukurta didžiulė infrastruktūra ir pramonė, kurios bus labai pasiilgstama, – trečiadienį sakė „Mirties relikvijų" režisierius Davidas Yatesas. – Tai buvo tarsi maža pramonės šaka, įdarbinusi šimtus ir tūkstančius žmonių.“

Kino kūrėjas sakė nesitikintis sulaukti ko nors panašaus.

„Manau, žaibas dukart į tą pačią vietą netrenkia“, – pabrėžė D.Yatesas. 

VIDEO: "Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2" Trailer 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius