-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 07 22 /22:31

Gimdymui pasiruošusi Kembridžo hercogienė Catherine atvyko į ligoninę

Ilgai laukta diena pagaliau atėjo – artimiausiomis valandomis pasaulį išvys Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis, būsimasis karalius arba karalienė, praneša BBC.
Kembridžo hercogienė Catherine (2012-ųjų kovą)
Kembridžo hercogienė Catherine (2012-ųjų kovą) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Karalienė Elizabeth II atvyko į Bakingamo rūmus
Karalienė Elizabeth II atvyko į Bakingamo rūmus

Gimdyti pasiruošusi 31-erių Kembridžo hercogienė Catherine su bendraamžiu princu Williamu ankstų pirmadienio rytą, apie 6 val. vietos laiku, savo automobiliu be policijos palydos atvyko į St. Mary's ligoninę Londone. Po pusantros valandos Kensingtono rūmai patvirtino, kad hercogienei prasidėjo sąrėmiai ir ji jau ligoninėje. Pirmas gimdymas trunka vidutiniškai apie 12 valandų, taigi karališkasis kūdikis turėtų gimti šį vakarą. Princesė Diana savo pirmagimį Williamą gimdė 16 valandų, jai buvo atliktas cezario pjūvis.

Karališkųjų rūmų atstovas vėliau informavo, kad gimdymas vyksta sklandžiai. Hercogienės gimdymui vadovauja į pensiją išėjęs karalienės Elizabeth II ginekologas Marcusas Setchellas, jam asistuoja dabartinis karališkosios šeimos ginekologas Alanas Farthingas.

Karalienė Elizabeth II apie prasidėjusį gimdymą sužinojo būdama Vindsoro piliyje, po pietų (vietos laiku) ji grįžo į Bakingamo rūmus. Karalienė bus pirmoji, kuriai bus pranešta apie kūdikio gimimą – princas Williamas pats jai paskambins, po to bus informuoti kiti giminaičiai ir tik tada bus pranešta visai šaliai ir pasauliui.

Williamo tėvas princas Charlesas su savo žmona Kornvalio hercogiene Camilla šiuo metu yra išvykę į oficialų vizitą Jorke, kur lankosi Nacionaliniame geležinkelių muziejuje. Princas Charlesas kol kas neatsakinėja į jokius klausimus, susijusius su pirmojo anūko gimimu. Vienas vaikas Jorke perdavė dovaną princui Charlesui sakydamas: „Čia kūdikiui“. Princas padėkojo ir mielai sutiko perduoti dovaną netrukus gimsiančiam anūkui.

„Patys geriausi linkėjimai jiems, tai didžiulė šventė visai šaliai“, – sužinojęs apie tai, kad hercogienė Catherine jau ligoninėje, sakė Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas.

Gimus kūdikiui jį priėmę medikai ant specialaus dokumento, kuris taps istoriniu, užrašys gimimo datą ir kūdikio lytį. Šis dokumentas su policijos palyda bus nugabentas į Bakingamo rūmus, kur bus padėtas ant specialaus stendo ir išneštas prie rūmų vartų. Tada visas pasaulis ir sužinos, berniukas ar mergaitė gimė Williamui ir Catherine.

Pirmadienį, liepos 22 dieną, tai ir įvyko – pavakarę princas Williamas (31) su Kembridžo hercogiene Catherine (31) tapo tėvais, jiems gimė sūnus.

Iš ligoninės jau su kūdikiu ant rankų Catherine ir Williamas išeis ne slapta, o per pagrindinį išėjimą, kur atiduos duoklę fotografams, laukiantiems jų jau nuo liepos pradžios.

Trečias eilėje į sostą

Princo Williamo ir Catherine kūdikis bus trečias eilėje į Didžiosios Britanijos sostą po savo tėvo ir senelio princo Charleso nepaisant to, berniukas ar mergaitė gims. Toje pačioje St. Mary's ligoninėje pasaulį išvydo ir princas Williamas bei jo brolis princas Harry.

Princas Williamas bus pirmasis karališkosios šeimos atstovas, gausiantis įstatymu numatytas dviejų savaičių trukmės tėvystės atostogas, kurios Didžiojoje Britanijoje buvo įvestos 2003 metais.

Paskutinę nėštumo savaitę Catherine leido savo tėvų namuose Berkšyre, iš jų į Londoną hercogienė grįžo praėjusį penktadienį.

Jeigu naujasis monarchas gims šiandien, jo zodiako ženklas bus Vėžys – kaip ir tėčio bei velionės močiutės Dianos. Visi Didžiosios Britanijos naujagimiai, pasaulį išvysiantys tą pačią dieną kaip ir Williamo bei Catherine pirmagimis, bus apdovanoti specialiomis sėkmę nešančiomis dovanėlėmis, kurias parengė Karališkoji monetų kalykla.

Abejojama, ar iš karto bus praneštas kūdikio vardas. „Business Insider“ atkreipia dėmesį, kad savo šuns Lupo vardą Williamas ir Catherine pranešė tik po trijų savaičių nuo tada, kai jis atsirado jų namuose. Vis tik aistros dėl kūdikio vardo nerimsta – labiausiai tikėtina, anot britų, kad jei gims mergaitė, ji bus pavadinta Alexandra, o jei berniukas – George'u.

Žinią, kad laukiasi pirmagimio, princas Williamas ir hercogienė Catherine pranešė pernai gruodį, kai dėl stipraus rytinio pykinimo Catherine kelioms dienoms buvo paguldyta į ligoninę. Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine susituokė 2011-ųjų balandį.

Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine (2012-ųjų gruodį)
'Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine (2012-ųjų gruodį)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius