Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gražiausia pasaulio mergina: vegetarė manekenė, mėgstanti keliauti (nuotraukos)

Šviesiaplaukė mėlynakė amerikietė Alexandria Mills, šeštadienį Kinijoje karūnuota 2010 metų „Mis Pasaulis“, sako, kad geriausių dalykų gyvenime verta laukti, verta už juos kovoti, jais tikėti ir tiesiog niekada jų nepaleisti.
Alexandria Mills
Alexandria Mills / AFP/„Scanpix“ nuotr.

18 metų „Mis Jungtinės Valstijos“ iš Kentukio nesutvardė ašarų, kai dabartinė pasaulio grožio karalienė Kaiane Aldorino iš Gibraltaro pavėdėjo ją iki deimanto pavidalo sosto ir uždėjo jai ant galvos karūną.

1,75 m ūgio profesionali manekenė iš JAV pietų, dirbanti modelių agentūroje „Elite Models“, mojavo džiūgaujantiems žiūrovams, susirinkusiems 2 tūkst. žmonių talpinančiame teatre „Beauty Crown“.

Per dvi valandas trukusį konkursą, kurį kasmet per televiziją stebi maždaug milijardas žmonių, A.Mills sakė, kad mėnuo, praleistas drauge su kitomis 114 konkursančių važinėjant po Kiniją, padarė „didelį poveikį“ jos gyvenimui.

Kaip rašoma trumpoje biografijoje, kuri skelbiama „Mis Pasaulis“ tinklalapyje, A.Mills savo gimtuoju miestu vadina Luisvilį Kentukyje ir norėtų tapti mokytoja. Neseniai ji baigė vidurinę mokyklą.

Biografijoje taip pat rašoma, kad ji yra vegetarė ir kad jai patinka keliauti, fotografuoti ir groti valtorna. Jos asmeninis devizas yra: „Geriausių dalykų gyvenime verta laukti, verta už juos kovoti, jais tikėti ir tiesiog niekada jų nepaleisti“.

„Niekada nesutikau žmogaus, kurį galėčiau pavadinti svetimu, man patinka susipažinti su naujais žmonėmis“, – rašo ji biografijoje.

Konkurso finale A.Mills vilkėjo tviskančią dramblio kaulo spalvos suknelę su dideliu skeltuku.

Botsvanos atstovė Emma Wareus per konkursą, vykusį Kinijos kurorte Sanjoje Hainano saloje, užėmė antrą vietą, o gražuolė iš Venesuelos Adriana Vasini liko trečia.

Konkurso šeimininkės Kinijos atstovė Tang Xiao taip pat buvo tarp penkių finalininkių.

Šiemetinį konkursą įspūdingai pradėjo šokėjai ir būgnininkai iš Kinijos li etninės mažumos, kurios žmonės gyvena daugiausiai Hainane. Šioje saloje „Mis Pasaulis“ vyko jau penktą kartą per aštuonerius metus.

Prieš tai, kai konkursantės pasipuošė nacionaliniais kostiumais rungčiai „Pasaulio šokiai“, žiūrovams buvo parodyta filmuota medžiaga apie gražuolių kelionę po Kiniją – pradedant Didžiąja kinų siena ir baigiant prekybos centrais.

Iš pradžių favorite laikyta Mariann Birkedal iš Norvegijos, kuriai britų lažybų kompanija „William Hill“ prognozavo aukštesnę nei A.Mills vietą, pateko į geriausiųjų septintuką.

Norvegės pergalė būtų galėjusi sukelti sąmyšį Pekine, nes Kinijos vyriausybė labai pyksta, kad Osle įsikūręs Nobelio komitetas šiemetinę Nobelio taikos premiją skyrė kalinamam kinų disidentui Liu Xiaobo.

 24 metų K.Aldorino sakė, kad džiaugėsi šiais metais, kai buvo „Mis Pasaulis“, ir kad visose jos aplankytose šalyse vienas dalykas buvo toks pats: „Šypsena kokio nors vaiko veide, kuri ir būdavo svarbiausia“.

Šiame grožio konkurse akcentuojama ir labdaros svarba.

„Mis tikslo siekanti gražuolė“ – Kenijos atstovė Natasha Metto, kuri savo šalyje kovojo su parazitų sukeliamos tungiazės epidemija, – iškart pateko tarp 25 geriausiųjų, bet paskui buvo eliminuota.

Smuiku grojanti Airijos atstovė Emma Waldron, kuri laimėjo talentų konkursą ir pateko tarp penkių geriausiųjų, nustebino auditoriją pasisveikinusi kiniškai, o „Mis Kinija“ Xiao Tang kalbėjo daugiausia angliškai.

115–a tarptautinio grožio konkurso „Mis Pasaulis“ konkursančių, tarp jų – 21 metų vilnietė Gritė Maruškevičiūtė, į Kiniją atvyko prieš mėnesį ir turėjo galimybę keliaudamos pažinti šalį.

Šis renginys, kuris pirmąkart buvo surengtas 1951 metais, konkuruoja su grožio konkursu „Mis Visata“, kurį organizuoja JAV milijardierius Donaldas Trumpas. Šiemet rugpjūtį „Mis Visata“ titulą pelnė Jimena Navarrete iš Meksikos.

1951 metais pirmąja „Mis Pasaulis“ tapo švedė Kiki Hakansson.

Šiame konkurse iki šiol labiausiai sekdavosi Venesuelos ir Indijos atstovėms – šių šalių gražuolės yra pelniusios „Mis Pasaulis“ titulą po penkis kartus.

2002 metais „Mis Pasaulis“ konkursą teko perkelti iš Nigerijos į Didžiąją Britaniją, kai šioje Afrikos šalyje didelius neramumus išprovokavo viename laikraštyje pasirodęs straipsnis, esą musulmonų pranašas Muhammadas būtų pasirinkęs žmoną iš šio konkurso gražuolių, jei tebebūtų gyvas. Tąsyk per riaušes Nigerijoje žuvo daugiau kaip 200 žmonių.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius