-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hario Poterio“ autorė užsiminė apie naujus magiškus nuotykius, netrukus ji pristatys naują projektą

Britų rašytoja Joanne Rowling, geriau žinoma kaip J.K.Rowling, išgarsėjusi parašiusi kultine tapusią knygų seriją apie berniuką burtininką Harį Poterį, pateikė užuominą, kad garsioji „poteriada“ dar nesibaigė.
JK Rowling
J.K. Rowling. / „Scanpix“ nuotr.

Kalbas apie būsimą istorijos tęsinį pakurstė naujas tinklalapis Pottermore.com. Jame violetiniame fone puikuojasi dvi šakos, ant kurių tupi pelėda ir apuokas, per vidurį yra užrašas „Pottermore“ (liet. daugiau Poterio) ir „Coming soon...“ (liet. jau greitai) bei J.K.Rowling parašas.

Kaip rašo britų žurnalistai, daugybė Hario Poterio gerbėjų buvo nusivylę, kuomet autorė pranešė nebekursianti istorijų apie berniuką burtininką. Šią žinią paskelbė aktorius Danielis Radcliffe‘as, vaidinantis Harį Poterį knygos ekranizacijose. Atsiradusi nauja svetainė su naujos istorijos pažadu nudžiugino istorijos gerbėjus, daugiau kaip 50 tūkst. kaip mat tapo tinklalapio sekėjais „Twitter“ tinkle.

„Youtube“ tinklalapyje taip pat yra specialus puslapis „J.K.Rowling praneša“, kuriame skaičiuojamas likęs laikas iki projekto pristatymo. Autorė turėtų plačiau apie jį papasakoti artėjantį ketvirtadienį.

Kai kurie žurnalistai tvirtina, kad „Pottermore“ gali būti susijęs ir su naujausio filmo apie Harį Poterį „Haris Poteris ir mirties relikvijos. 2 dalis“, kuris kino teatrus pasieks liepos 15-ąją. Tą pačią dieną filmą išvys ir gerbėjai Lietuvoje.

J.K.Rowling atstovė spaudai pranešė, kad projektas nėra nauja knyga ir nebus tiesiogiai susijęs su būsimu filmu. „Kol kas nieko daugiau pasakyti negalime“, – sakė ji. Kol naujasis projektas laikomas paslaptyje, tūkstančiai gerbėjų spėlioja, kas tai galėtų būti. Tarp galimų variantų – ilgai žadėta skaitmeninė Hario Poterio enciklopedija, kompiuterinis žaidimas, aistruoliams skirta svetainė. Kiti nenori tikėti rašytojos atstove ir mano, jog tai visgi bus knyga.

Dailymail.co.uk žiniomis, prekės ženklas „Pottermore“ buvo įregistruotas 2009-ųjų liepą, praėjus dvejiems metams po paskutiniosios knygos apie Harį Poterį pasirodymo.

Tris vaikus turinti 45-erių J.K.Rowling prieš pradėdama rašyti knygas apie Hario Poterio nuotykius buvo nepasiturinti vieniša motina. Pirmoji jos knyga „Haris Poteris ir išminties akmuo“ gimė vienoje Edinburgo kavinių 1995-aisiais. Nuo tada Hario Poterio istorija spėjo tapti viena didžiausių pasaulio frančizių, apimančių knygas, filmus, teminį pramogų parką ir įvairią produkciją, iš kurių jau uždirbta per 2,5 mlrd. svarų sterlingų (apie 9,75 mlrd. Lt).

VIDEO: J.K. Rowling's Mystery Project; Harry Potter Author Launches Website for "Pottermore"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius