Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hobitas: nelaukta kelionė“ filmavimo aikštelėje dėl prastų sąlygų nugaišo net 27 gyvuliai

Vienas laukiamiausių šių metų fantastinių nuotykių filmų „Hobitas: netikėta kelionė“ tapo ir viena kruviniausių šios dekados kino juostų. Paaiškėjo, kad filmuojant trilogijos „Žiedų valdovas“ pradžią atspindintį tęsinį žuvo mažiausiai 27 gyvūnai – nuo arklių iki vištų. Dar kraupiau nuskamba teiginys, kad šių mirčių buvo galima ir išvengti.
Kadras iš filmo „Hobitas: nelaukta kelionė“
Kadras iš filmo „Hobitas: nelaukta kelionė“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Prie juostos dirbę gyvūnų prižiūrėtojai nusprendė apvalyti sąžinę ir pareiškė, kad filmavimo aikštelėje kraupia ir beprasme mirtimi krito ne tik vištos, avys, ožkos, bet ir žirgai. Prižiūrėtojai teigė, kad 2010–2011 metais juosta buvo filmuojama JAV įsikūrusioje Velingtono fermoje (angl. Wellington farm), kurioje gausu smegduobių, netikusiai pastatytų tvorų ir kitų mirtinų spąstų, pražudžiusių veik tris dešimtis gyvulių.

Remiantis filmavimo aikštelėje plušusių gyvūnų prižiūrėtojų pareiškimu, keletas gyvulių, o ypač žirgai, įkrisdavo į smegduobes ir susilaužydavo stuburą. Mažų mažiausiai vienas žirgų veterinarų buvo užmigdytas.

Tragiškas likimas ištiko ir vištas, kurių nuo aštrių šunų dantų neapsaugojo prastai pastatytos tvoros. O keletas gyvulių nugaišo dėl prasto maisto ar kirmėlių. Nekokybiški aptvarai kėlė grėsmę ir žirgams – vienas jų susilaužė koją mėgindamas peršokti sukrypusią tvorą. Lyg to būtų maža, keletas ožkų paprasčiausiai mirtinai sušalo.

Du prie filmo dirbę gyvūnų prižiūrėtojai teigė, kad gyvulių laikymo sąlygos buvo tokios kraupios, jog jie 2011-aisiais nusprendė mesti darbą. Žinoma, prieš tai apie situaciją pranešė filmą kuriančiai prodiuserinei kompanijai.

Filmo režisieriaus Peterio Jacksono atstovas spaudai portalui Tmz.com paaiškino, kad išvengti buvo galima tik dviejų žirgų mirties, o kad dėl netinkamos priežiūros filmavimo aikštelėje krito net 27 gyvuliai jis nesutinkąs. Anot atstovo, dar 2011 metais, sužinoję apie pavojingas gyvuliams laikymo sąlygas, prodiuseriai skyrė šimtus tūkstančių JAV dolerių jų auginimo kokybei pagerinti.

Amerikos humaniško elgesio asociacija (angl. „The American Humane Association“ arba AHA ) tais pačiais metais suskubo ištirti, ar gyvūnų prižiūrėtojų kaltinimai pagrįsti, o galiausiai pareiškė, kad nė vienas gyvulių filmavimo metu nenugaišo ir leido darbus tęsti toliau. Tačiau vėliau jie pripažino, kad vertindami situaciją jie rėmėsi elgesiu su gyvūnais filmavimo metu, o ne jų priežiūra ar laikymo sąlygomis.

Šiuo metu mes tiriame naujus kaltinimus ir siekiame pasikalbėti su visomis interesantų grupėmis, idant išsiaiškintume tiesą“, – portalui Tmz.com sakė P.Jacksono atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius