Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Holivudo aktorius Seanas Pennas prisidėjo prie protestuojančių Kaire egiptiečių

„Oskaro“ laureatas ir žmogaus teisių aktyvistas Seanas Pennas penktadienį Kaire prisidėjo prie egiptiečių protestuotojų, reikalaujančių, kad būtų kuo greičiau išardytas nuversto autoritarinio prezidento Hosni Mubarako režimas.
Seanas Pennas Kaire
Seanas Pennas Kaire / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Filmo „Mistinė upė“ (Mystic River) žvaigždė buvo nufotografuotas laikantis Egipto nacionalinę vėliavą Kaire tarp protestuotojų, kurie reikalauja, kad valdžią perėmę kariškiai paspartintų šalies vairo perdavimą civilinei vyriausybei.

H.Mubarakas atsistatydino vasarį, po kelias savaites trukusių audringų protestų.

Egiptietis kino aktorius Khaledas el Nabawi sakė žurnalistams pakvietęs S.Penną apsilankyti Egipte, tikėdamasis, kad jo dalyvavimas parodys pasauliui, jog šalis vėl tapo saugi turistams po šiemet įvykusio sukilimo.

S.Pennas neseniai buvo patekęs į pirmuosius puslapius, kai paaiškėjo, kad jis prisidėjo prie pastangų išvaduoti du amerikiečius žygeivius, kurie buvo suimti Irane ir apkaltinti šnipinėjimu.

Kaip pranešama, aktorius susitiko su savo draugu Venesuelos prezidentu Hugo Chavezu ir prašė jo paraginti Irano vadovą Mahmoudą Ahmadinejadą paleisti kalinamus amerikiečius. Praeitą savaitę Venesuelos valstybinės žiniasklaidos atstovai pranešė, kad H.Chavezas, kuris palaiko glaudžius ryšius su Irano prezidentu, buvo vienas tarpininkų derybose, kurias vainikavo žygeivių paleidimas.

S.Pennas taip pat labai aktyviai prisidėjo stengiantis suteikti pagalbą žemės drebėjimo nuniokotam Haičiui. Kartu su kitais aktyvistais jis įkūrė labdaros organizaciją, renkančią lėšas humanitarinei pagalbos, sveikatos apsaugos ir atstatymo programoms šioje Karibų jūros šalyje po pernai ištikusios stichinės nelaimės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius