Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Holivudo kino kūrėjas Scorsese netapo mafijos nariu tik dėl astmos

Vaikystėje persirgta liga apsaugojo JAV kino kūrėja Martiną Scorsese nuo nusikalstamo pasaulio žabangų jo gimtajame Niujorke, nurodė daugelį metų su režisieriumi bendradarbiavęs kino operatorius.
Režisierius Martinas Scorsese
Režisierius Martinas Scorsese / „Scanpix“ nuotr.

M.Scorsese praeito amžiaus 5–ame ir 6–ame dešimtmetyje augo Mažaja Italija vadinamame Manhatano rajone, kuriame viešpatavo organizuotos nusikalstamos gaujos.

Režisierius prisipažino savo filmų „Geri vyrukai“, „Infiltruoti“ ir „Niujorko gaujos“ operatoriui statytojui Michaelui Ballhausui, kad pats tikriausiai būtų tapęs nusikaltėliu, jeigu ne astma, dėl kurios jis negalėdavo būti lauke.

Užuot šlaistęsis gatvėmis, M.Scorsese daugelį valandų žiūrėdavo televiziją ir labai pamėgo filmus.

M.Ballhausas pasakojo žurnalui GQ, kad Scorsese „geriausias draugas buvo vietinio mafijos boso sūnus. Vaikystėje jis sirgo astma, todėl negalėdavo būti gatvėje. Grįžęs namo jis valandų valandas žiūrėdavo filmus per televiziją.“

„Jis man kartą sakė, jog jeigu būtų buvęs stambus vaikinas kaip jo draugas, tikriausiai būtų tapęs vienu iš jų“, – pridūrė operatorius.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius