Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Holivudo veteranas Robertas Duvallis vos neatsisakė vaidmens dramoje „Teisėjas“

Holivudo veteranas Robertas Duvallis atliko dar vieną vaidmenį, kuriuo gali didžiuotis. Šįsyk kino mėgėjai išvys jį dramoje „Teisėjas“ (angl. „Judge“), kurios centre kunkuliuos aistros dėl žmogžudystės, kuria kaltinamas Roberto Duvallio herojus. Garbaus amžiaus teisėjo ginti stos jo sūnus, charizmatiškas advokatas Henkas Palmeris, kurį įkūnijo Robertas Downey jaunesnysis.
Robertas Downey jaunesnysis ir Robertas Duvallis filme „Teisėjas“
Robertas Downey jaunesnysis ir Robertas Duvallis filme „Teisėjas“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Duodamas interviu AMC televizijai 83-ejų aktorius pasakojo su užsidegimu keliavęs į filmo „Teisėjas“ filmavimo aikštelę.

„Nesifilmavau dideliame Holivudo filme jau kokią amžinybę, turbūt nuo 1979-ųjų filmo „Šių dienų Apokalipsė. Sugrįžimas“ (angl. „Apocalypse Now“). Smagu buvo atlikti svarbų vaidmenį ir dirbti su Robertu Downey jaunesniuoju. Mėgstu nepriklausomą kiną, tačiau malonu pabūti ir kitoje pusėje“, – kalbėjo Robertas Duvallis.

VIDEO: Filmo „Teisėjas“ anonsas

Jis apgailestavo, kad per metus JAV sukuriama apie 300 pilnametražių filmų, tačiau dalis jų net neatranda kino platintojų.

„Teisėjas“ šiek tiek primena nepriklausomą kiną tuo, kad ypač daug dėmesio skiriama herojams, jų charakteriams. Ši istorija išties išskirtinė, tą patvirtina ir tai, jog ja susidomėjo Holivudas, kuriam dažniausiai šiais laikais reikia tik veiksmo ir sprogimų“, – svarstė aktorius.

Robertas Duvallis pripažino, kad jam teko ypač sudėtingas ir daug pastangų pareikalavęs vaidmuo.

„ACME Film“ archyvo nuotr./Robertas Duvallis filme „Teisėjas“
„ACME Film“ archyvo nuotr./Robertas Duvallis filme „Teisėjas“

„Iš pradžių nenorėjau sutikti imtis šios rolės. Mane teko įkalbinėti ir, patikėkite, tą darė ne vienas žmogus. Tačiau kai pasakiau „taip“, supratau, kad turiu visiškai įsipareigoti ir padaryti, viską ką galiu“, – sakė jis.

Iki šiol Robertas Duvallis ir Robertas Downey jaunesnysis yra pasirodę drauge net trijuose filmuose, tačiau, kaip sakė kino veteranas, iki „Teisėjo“ jiedu niekuomet tiesiogiai nedirbo kartu.

„ACME Film“ archyvo nuotr./Robertas Downey jaunesnysis ir Robertas Duvallis filme „Teisėjas“
„ACME Film“ archyvo nuotr./Robertas Downey jaunesnysis ir Robertas Duvallis filme „Teisėjas“

„Robertas yra labai charizmatiška asmenybė, labai talentingas vyrukas. Tačiau jis yra ne tik puikus aktorius, bet ir nuostabus prodiuseris. Ir jis, ir jo žmona Susan. Jie labai atviri ir demokratiški žmonės. Robertas yra toks žmogus, su kuriuo malonu būti ir už filmavimo aikštelės ribų, drauge eiti vakarienės“, – apie kolegą atsiliepė garsus aktorius.

Filmo „Teisėjas“ istorija prasideda, kai miršta sėkmingo advokato Henko Palmerio (akt. Robertas Downey jaunesnysis) motina. Jam tenka grįžti į gimtąjį miestą, kad sudalyvautų laidotuvių ceremonijoje. Tačiau nespėjus Henkui išsiruošti atgal į didmestį, jo tėvas, Alzheimerio liga sergantis teisėjas (akt. Robertas Duvallis), apkaltinamas tyčia pražudęs žmogų. Spiriamas artimųjų Henkas pasilieka, kad išsiaiškintų tiesą. O kol advokatas ieško teisybės, jo pamiršti giminaičiai atskleidžia savo įdomiąsias puses.

Intriguojanti, komiškų detalių prisotinta drama „Teisėjas“ – jau Lietuvos kino teatruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius