Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 04 /12:27

Paaiškėjo, dėl ko į Bakingamo rūmus skubiai sukviestas Elizabeth II personalas: jos vyras išeina į pensiją

Trečiadienį vėlai vakare visas karalienės Elizabeth II personalas, išsibarstęs po Jungtinę Karalystę, sukviestas į skubų susirinkimą ketvirtadienio rytą Bakingamo rūmuose. Toks skubiai sušauktas susirinkimas iš karto buvo apipintas mįslėmis – ką karalienė rengiasi pranešti savo pavaldiniams? Popiet paaiškėjo, kad susirinkimo priežastis – karalienės vyro princo Phillipo sprendimas išeiti į pensiją.
Karalienė Elizabeth II su vyru princu Philipu (2016 m.)
Karalienė Elizabeth II su vyru princu Philipu (2016 m.) / „Scanpix“/AP nuotr.

Visiems pavaldiniams, dirbantiems karalienės rezidencijose Balmoralyje, Vindzoro pilyje, Sandringame ar Škotijoje, liepta ketvirtadienio rytą atvykti į neeilinį susirinkimą Bakingamo rūmuose.

Kaip skelbia „Daily Mail“, net ir ilgiausiai karalienei dirbantis personalas liko nustebęs dėl tokio skubaus iškvietimo ir nė nenutuokė, kokia galėjusi būti jo priežastis. Tai paskatino įvairiausias spekuliacijas apie galimai artėjantį pranešimą, susijusį su pačia karaliene arba jos vyru princu Phillipu.

„Visi labai nervinasi, – dar prieš susirinkimą sakė šaltinis. – Nors susirinkimai su visu karališkosios šeimos personalu surengiami reguliariai, tai, kaip 23 val. buvo sušauktas šis, yra labai neįprasta ir leidžia suprasti, kad bus pranešama kažkas labai svarbaus.“

Visos abejonės buvo išsklaidytos popiet, kai britų karališkieji rūmai oficialiai pranešė, jog nuo rudens karalienės vyras, kuriam birželį sueis 96-eri, nutrauks aktyvią veiklą ir nebevykdys karališkųjų pareigų.

Princas Philipas iki rugpjūčio įvykdys visus suplanuotus įsipareigojimus – tiek savo, tiek lydėdamas karalienę, tačiau nebepriims naujų kvietimų.

Karalienė Elizabeth II tik visai neseniai grįžo į Bakingamo rūmus po Velykų atostogų, kurias praleido savo rezidencijoje Vindzoro pilyje. Praėjusį mėnesį jai suėjo 91-eri, o jos vyras birželį minės 96-ąjį gimtadienį. Jie abu, nors ir būdami tokio garbaus amžiaus, iki šiol aktyviai atlieka karališkąsias pareigas. Pastaraisiais metais jiedu kiek sumažino darbų apimtis, tačiau monarchės darbo kalendorius vis tiek yra labai gausiai užpildytas – per metus ji turi apie 300 oficialių susitikimų ir renginių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Philipas ir karalienė Elizabeth II (2015 m.)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Philipas ir karalienė Elizabeth II (2015 m.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius