Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijoje mirė 97 metų sulaukusi „seniausia pasaulyje tinklaraščio autorė“

Ispanijoje gyvenusi senolė, kuri save vadino seniausia pasaulyje tinklaraščio autore ir pelnė pasaulinį pripažinimą internautų bendruomenėje, mirė ketvirtadienį, sulaukusi 97 metų, pranešė vietos pareigūnai ir žiniasklaida.
Ispanijoje mirė 97 metų sulaukusi „seniausia pasaulyje tinklaraščio autorė“.
Ispanijoje mirė 97 metų sulaukusi „seniausia pasaulyje tinklaraščio autorė“. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ispanija

Maria Amelia Lopez, kurią su tinklaraščiais supažindino vienas iš vaikaičių, internete su humoru ir nostalgija dėstė savo prisiminimus apie ilgai trukusią diktatoriaus Francisco Franco epochą ir savo požiūrį į mūsų dienų gyvenimą.

„Šiandien – mano gimtadienis, o mano vaikaitis, kuris yra labai šykštus, padovanojo man tinklaraštį“, – moteris rašė savo pirmoje žinutėje, kuri portale amis95.blogspot.com buvo išplatinta 2006 metų gruodžio 23 dieną.

M.A.Lopez tinklaraštis greitai išpopuliarėjo, kai apie jį pranešė žiniasklaida: iš viso jos svetainė buvo aplankyta daugiau nei 1,5 mln. kartų. Su šia moterimi taip pat nusprendė susitikti socialistas premjeras Jose Luisas Rodriguezas Zapatero, kurį tinklaraščio autorė atvirai palaikė.

Vasarą M.A.Lopez rašydavo iš netoli jūros esančių namų Muksijos mieste Ispanijos šiaurės vakaruose, kuriuose gimė 1911 metais. Kitais metų laikais ji skelbdavo pranešimus iš vieno Galisijos provincijos kaimo, kuriame gyveno su vaikaičiu Danieliu.

M.A.Lopez rašė apie savo sveikatos problemas – nuo vizitų pas gydytojus iki svaigimo priepuolių; reiškė nuomonę apie dabarties įvykius – nuo baskų separatistų išpuolių iki Irano branduolinės programos.

Senolė rašydavo nereguliariai: kai kada kartą per savaitę, kai kada kasdien. Jai padėdavo vaikaitis, nes dėl kataraktos M.A.Lopes prastai matė.

Pastaraisiais mėnesiais M.A.Lopez dažniau skelbė vaizdo pranešimus, o ne teksto žinutes.

Viename iš paskutinių pranešimų, paskelbtų vasarį, moteris džiaugėsi, kad „internetas ją vis labiau žavi“, mat Danielis kiek anksčiau supažindino su socialiniu tinklu „Facebook“.

M.A.Lopez iškart įkūrė „Facebook“ grupę, siekiančią ginti senyvų žmonių teises.

„Greitai kurią nors dieną mirsiu. Iš tikrųjų tebijau netekti proto. Na, kol kas gyvensiu toliau“, – ji sakė 2007 metų rugsėjį, duodama interviu Didžiosios Britanijos dienraščiui „The Guardian“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius