-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išskirtinis interviu su Gediminu Adomaičiu: kaip jis gavo vaidmenį naujame Džeimso Bondo filme

Gedimino Adomaičio (38) vaikystės svajonė tapo realybe. Jis – pirmasis lietuvių aktorius, kuriam pavyko priartėti prie legendinio Džeimso Bondo personažo: G.Adomaitis sukūrė vaidmenį naujausioje bondiados juostoje „Spektras“.
Gediminas Adomaitis (dešinėje) nusifilmavo naujausioje bondiados juostoje „Spektras“, kurioje pagrindinį vaidmenį atlieka Danielis Craigas
Gediminas Adomaitis (dešinėje) nusifilmavo naujausioje bondiados juostoje „Spektras“, kurioje pagrindinį vaidmenį atlieka Danielis Craigas / Kadrai iš filmo ir asmeninio albumo nuotr.

Londone gyvenantis aktorių Regimanto Adomaičio ir Eugenijos Bajorytės sūnus vaidina blogiuką režisieriaus Samo Mendeso juostoje apie Džeimsą Bondą, kuri kino ekranus pasiekė tik šį penktadienį, lapkričio 6 dieną.

„Atsimenu, dar sovietiniais laikais žiūrėdavome agento 007 filmus už užtrauktų užuolaidų, kad, gink Dieve, niekas nesužinotų. Jau vien tai buvo lengvas adrenalinas, o ką kalbėti, kur nunešdavo fantazija... Kiekvieno vaiko svajonė – būti panašiam į Džeimsą Bondą“, – Žmonės.lt sakė  G.Adomaitis.

Debiutą bondiadoje G.Adomaitis vadina tikru pasisekimu ir neslepia: tapti pasaulinio populiarumo jau spėjusio sulaukti filmo dalimi – garbė ir malonus pripažinimas.

Savo įtemptame darbų grafike radęs laisvą minutę aktorius davė išskirtinį interviu Žmonės.lt ir pasidalino įdomiausiomis filmavimo akimirkomis.

Asmeninio albumo nuotr./Gediminas Adomaitis
Asmeninio albumo nuotr./Gediminas Adomaitis

Apie vaidmenį Džeimso Bondo filme veikiausiai svajoja ne vienas aktorius. Kaip atsidūrėte šiame filme? Kaip pavyko gauti vaidmenį?

Aktorių duomenų bazėje „Spotlight“ mane surado atrankos režisierė Debbie McWilliams, ji ir pakvietė į atranką. Turėjau išmokti mažą teksto pastraipą. Tuomet pasikalbėjome, mane nufilmavo ir išėjau.

Išmokau į atrankas žiūrėti gana paprastai: nereikia dėti daug vilčių tiesiog pabandai ir išeini, užmiršti, kad dalyvavai.

Tačiau po dviejų savaičių sulaukiau skambučio, dar po savaitės filmavome „blogiukų“ susitikimą „Pinewood“ studijoje. Tai – neapsakoma sėkmė.

Juostoje tapote vieno iš „blogiukų“ Oberhauzerio dešiniąja ranka. Papasakokite plačiau apie vaidmenį: ar jis jums pačiam buvo priimtinas, artimas, kas jį įkūnijant buvo sunkiausia; ir ar apskritai save Džeimso Bondo filme įsivaizduojate būtent tokiame amplua.

Kiekvienas vaidmuo reikalauja kūrybos. Reikia savyje sukurti kitą žmogų, tai – savotiška psichologija. Nori nenori pradedi lyginti save su personažu, uždavinėji sau, jam klausimus, tampi artimas personažui.

Pasikapstę savyje kiekvienas galime priartinti save prie kokio nors personažo. Turėjau savo kuriamą personažą derinti prie Oberhauzerio. Šie du personažai papildo vienas kitą. Blogis gali turėti įvairius veidus. Manasis – gana švelnus ir minkštas.

Kadras iš filmo/Christophas Waltzas (centre) ir Gediminas Adomaitis (dešinėje) filme „Spectre“
Kadras iš filmo/Christophas Waltzas (centre) ir Gediminas Adomaitis (dešinėje) filme „Spectre“

Kas jums labiausiai įsiminė filmavimo aikštelėje? 

Visa šio filmo patirtis – kaip didelis nuotykis. Kvapą gniaužiančios dekoracijos „Pinewood“ studijoje Londone, daugybė prie filmo dirbančių žmonių, vienu metu buvo filmuojama keliomis kameromis. Be to, filmavimas vyko keliose skirtingose pasaulio vietose, čia tuo pat metu dirbo dvi grupės.

Įsiminė daug dalykų: netikėtai sutiktas Christophas Waltzas, kurio vaidmenis Quentino Tarantino filmuose labai gerbiu; Romos aikštėje išgertas puodelis espreso, 5 valandos kelionės per Sacharos dykumą. O paskutinę dieną išlydėjome Christophą kartu su Danieliu Craigu ir Lea Seydoux pakėlę alaus bokalą. Visi šie prisiminimai mano atmintyje išliks ilgam.

Su kokiais kuriozais teko susidurti? Kas įdomaus, netikėto, linksmo, o gal ir nelabai, liko už kadro? Gal kokias nors scenas teko filmuoti daug kartų arba labai ekstremaliomis sąlygomis?

Scenos su Danieliu Craigu ir Lea Seydoux buvo filmuojamos dykumoje, kur termometro stulpelis buvo pakilęs virš 40 laipsnių.  Vienu metu jau galvojau išsitiesiu...

Kadras iš filmo/Danielis Craigas ir Lea Seydoux filme „Spectre“
Kadras iš filmo/Danielis Craigas ir Lea Seydoux filme „Spektre“

Papasakokite, kaip ruošdavotės filmavimams? Ar vaidmuo tokiame filme turi savo specifiką? Kokia ji? Kuo darbas su pasaulinio garso žvaigždėmis kitoks?

Tekstą turėjome mokėti skersai-išilgai, filmavimo metu jis negalėjo tiesiog „užstrigti“. Dieną prieš filmavimą dykumoje buvo trumpa repeticija, kuri leido apsiprasti su aplinka. O filmavimo dieną viską palengvino nuostabus režisierius Samas Mendesas. Jis leido laisvai pakoreguoti tekstą, kai kurias scenas. Viskas praėjo puikiai ir dienai baigiantis režisierius pasakė: „I like it“ (Man patinka, – angl.). Tuomet žinai, kad pataikei į taikinį.

Ar šį vaidmenį vadinate svarbiausiu, reikšmingiausiu savo karjeroje? Ką jums davė ši patirtis?

Jau esu turėjęs didesnių vaidmenų, tačiau, tai – svarbus vaidmuo mano karjeroje. Juk tai pasaulinis blockbusteris.

Pats esate bondiados gerbėjas? Kuris Bondas jums bondiškiausias?

Samas Mendesas ir Danielis Craigas sukūrė kažką naujo paskutiniuose agento 007 filmuose. Todėl, sakyčiau „007 operacija „Skyfall“ ir, būsiu nekuklus – „Spektras“.

Kokie jūsų ateities planai? Kokiuose artimiausiuose filmuose jus bus galima išvysti? Su kokias projektais šiuo metu dirbate?

Šiuo metu repetuoju mažo biudžeto filme. Filmuosime mėnesio pabaigoje.

O kaip dėl būsimų bondiados filmų? Gal jau spėjote sulaukti kokių nors užuominų apie darbą kartu ir ateityje?

Apie tai šiuo metu niekas nekalba.

Kaip apskritai atrodo jūsų kasdienybė? Kuo užsiimate?

Esu užimtas namuose. Mano partnerė yra knygų redaktorė, drauge dalinamės mūsų nuostabios dukros priežiūra.

Gyvenate Londone, tačiau gal turite planų grįžti į Lietuvą?

Nors dažnai grįžtame į Lietuvą aplankyti šeimos, kol kas mėgaujamės gyvenimu Londone.

TAIP PAT SKAITYKITE: Į naujo Džeimso Bondo filmo premjerą Vilniuje raudonu kilimu žengė būrys kviestinių svečių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius