Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ištekėjo Nobelio taikos premijos laureatė, moterų teisių ikona Malala Yousafzai

Praėjus beveik dešimtmečiui po kraupaus įvykio, kuomet Malala Yousafzai (24) buvo pašauta į galvą Talibano teroristo, Nobelio taikos premijos laureatė ištekėjo. Jauki vestuvių ceremonija įvyko jos namuose Birmingeme, skelbia „Daily Mail“.
Malala Yousafzai ir Asseris Malikas
Malala Yousafzai ir Asseris Malikas / Malinfezehai nuotr.

24 metų Nobelio taikos premijos laureatė Malala Yousafzai ištekėjo už savo partnerio Assero Maliko per ceremoniją savo namuose Birmingeme.

M.Yousafzai šia žinia pasidalijo socialiniame tinkle „Twitter“. Mergina pasidalijo keliomis nuotraukomis iš vestuvių dienos.

„Šiandien mano gyvenime yra svarbi diena. Asseras ir aš susituokėme, kad taptume partneriai visam gyvenimui. Šventėme nedidelę nikkah ceremoniją namuose Birmingeme su savo šeimomis. Prašome atsiųsti mums savo maldas“, – po nuotraukomis rašė M.Yousafzai.

„Džiaugiamės galėdami per gyvenimo kelią toliau eiti kartu“, – pridūrė ji.

Tiesa, nors moteris pranešė susituokusi, islamo kultūroje nikkah ceremonija vertinama kaip pirmas, oficialus žingsnis teisėtos santuokos link, tačiau toks kontraktas galioja tik islamo teisėje. Didžiosios Britanijos teisė poros dar nepripažįsta kaip susituokusios.

Moterų teisių ikona laikomos pakistanietės partneris Asseris Malikas praėjusiais metais buvo paskirtas Pakistano kriketo valdybos (PCB) vadovu.

Kiek anksčiau šiais metais Malalos tėvas Ziauddinas yra sakęs, kad leis jai pačiai pasirinkti partnerį, nors tai ir nėra būdinga jų kultūrai.

Visgi, pati mergina yra išreiškusi abejones, ar kada nors ištekės. Dar birželio mėnesį ji „Vogue“ sakė: „Aš vis dar nesuprantu, kodėl žmonės turi tuoktis. Jei nori turėti savo gyvenime žmogų, kodėl turi pasirašyti santuokos dokumentus, kodėl tai negali būti tik partnerystė?“, – kalbėjo ji.

Regis, jos nuomonę pakeitė stiprūs jausmai išrinktajam Asserui Malikui.

Žmonės.lt primena, kad būdama 15 metų Malala Yousafzai buvo pašauta į galvą Talibano teroristo, per jos kampaniją už mergaičių išsilavinimą. Nuo tada ji tapo pasauline moterų teisių ikona.

Nuo 2012 m., kai buvo pašauta, mergina įsikūrė Didžiojoje Britanijoje, baigė Oksfordą, bendravo su garsiausiais pasaulio politikais ir įžymybėmis bei įkūrė fondą, orientuotą į mergaičių išsilavinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius