Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italų aktorė Gina Lollobrigida labdaros tikslais parduoda savo deimantinius papuošalus

Viena garsiausių 6-ojo ir 7-ojo dešimtmečių sekso simbolių, italų aktorė Gina Lollobrigida (85) parduoda savo papuošalus su briliantais. Tai ji tikisi surinkti pinigų kamieninių ląstelių tyrimams, ir sako, kad atėjo laikas grąžinti skolą už jos sėkmingą gyvenimą.
Gina Lollobrigida (2012 m.)
Gina Lollobrigida (2012 m.) / „Scanpix“ nuotr.

Kukliomis sąlygomis, kaime augusi G.Lollobrigida turėjo garbės vaidinti su tokiomis Holivudo žvaigždėmis kaip Humphrey Bogartas, Rockas Hudsonas, Burtas Lancasteris, Tony Curtisas ir Frankas Sinatra.

G.Lollobrigida pasakojo, kad prasidėjus jos sėkmingai karjerai Prancūzijos, Italijojos ir Holivudo kine, ji pradėjo rinkti „Bvulgari“ papuošalus. Juos visuomet pirkdavo pati, nes mėgo sunkų ir atsakingą papuošalų išsirinkimą.

G.Lollobrigida savo aktorės karjerą baigė 9-ajame dešimtmetyje ir beveik iš karto ėmėsi fotožurnalistikos, humanitarinio darbo bei skulptūros. Dabar, tikina moteris, kad atėjo laikas įsigytus papuošalus panaudoti didesniam gėriui sukurti.

Gina Lollobrigida (1951 m., Paryžius)
Gina Lollobrigida (1951 m., Paryžius)

22 papuošalai iš jos kolekcijos gegužės 14 dieną bus parduoti „Sotheby's“ aukcione Ženevoje, o prieš tai bus eksponuojami Londone, Niujorke ir Romoje.

Aktorė sako, jog visą pelną, gautą pardavus papuošalus, skirs fondui, kad šis įsteigtų ligoninę kamieninių ląstelių tyrimams. „Papuošalai niekur nedings, o pasitarnaus kažkokiam geram darbui, kuris man labai svarbus, – telefonu iš Romos sakė ji. – tokiu būdu aš  noriu palikti savo gyvenimo suvenyrą“.

Tarp parduodamų papuošalų yra 1964-aisiais pagaminti auskarai su perlais ir deimantais, už kuriuos tikimasi gauti 1 mln. JAV dolerių. Maždaug tokios pačios vertės 19,03 karato žiedas su deimantais ir 1954 metų deimantų vėrinys bei apyrankė, už kuriuos tikimasi surinkti apie 500 tūkst. JAV dolerių.

Vaidyba nebuvo mano troškimas, bet galiausiai tai buvo likimas

Aktorė taip pat parduoda smaragdų ir deimantų auskarus, su kuriais vieną 1965 metų vakarą buvo nufotografuota su tapytoju Salvadoru Dali. Už juos tikimasi surinkti 250 tūkst. JAV dolerių.

Niekada nenorėjo būti aktore

Gina studijavo Romos dailės akademijoje, kai ją dalyvaujančią grožio konkurse pastebėjo italų kino režisierius Vittorio de Sica. Dabar aktorė daugiausiai dėmesio ir laiko skiria skulptūrai. Per pastaruosius 10 metų ji surengė savo parodas Maskvoje, Paryžiuje ir Venecijoje.

Ji sako, kad menas visuomet buvo jos pašaukimas, bet galiausiai ji atsitiktinai tapo aktore. „Vaidyba nebuvo mano troškimas, bet galiausiai tai buvo likimas“, – sakė ji. Tarp garsiausių jos filmų yra tokios juostos kaip „Gražiausia pasauio moteris“ (ital.La donna piu bella del mondo), „Saliamonas ir Šėba“ (angl. Solomon and Sheba) ir „Kai ateina rugsėjis“ (angl. Come September).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius