Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jacksonas mirė nuo mirtinos propofolio dozės, sako koroneris

Popmuzikos žvaigždė Michaelas Jacksonas mirė nuo mirtinos stipraus anestetiko propofolio dozės, gautos su kitais vaistais, ir pareigūnai įtars jo gydytoją nužudymu per neatsargumą, rodo pirmadienį paskelbti teismo dokumentai.
Michaelas Jacksonas
Michaelas Jacksonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atlikėjas mirė birželio 25 dieną sustojus širdžiai, būdamas 50 metų. Po jo mirties valstijos ir federaliniai pareigūnai labiausiai domėjosi M.Jacksono asmeniniu gydytoju Conradu Murray, kuris tą dieną, kai dainininkas mirė, buvo prie jo lovos.

Išvados, išdėstytos C.Murray namų ir darboviečių kratos orderyje, rodytų, kad nemigos kankinamas dainininkas negalėdavo miegoti be stiprių vaistų. M.Jacksonas stengdavosi gauti propofolio, kurio paprastai duodama pacientams prieš operaciją, kad užmigtų, ir vadindavo jį savo pienu.

„Los Andželo koroneris dr. (Lakshmananas) Sathyavagiswaranas pažymėjo, kad peržiūrėjo preliminarius toksikologinių tyrimų rezultatus. Jo preliminariu vertinimu, Jacksono mirties priežastis buvo mirtinas propofolio (diprivano) lygis“, – sakoma Kalifornijoje išduotame C.Murray darboviečių kratos orderyje.

Šį dokumentą paskelbė Hariso apygardos pareigūnai Hjustone, kur C.Murray turi vieną kabinetą. JAV agentai kratą jame atliko liepos 22 dieną.

Rašytiniame patvirtinime, kuriuo siekiama orderio, Hjustono policijos pareigūnas E.G.Chance'as sakė, kad JAV agentai surinko „įrodymus dėl nužudymo per neatsargumą, kuriais remiantis linkstama manyti, kad Conradas Murray įvykdė minėtą kriminalinį nusikaltimą“.

C.Murray advokatas Edas Chernoffas kol kas nieko nekomentavo.

Vienas M.Jacksono šeimos atstovas pareiškime nurodo, kad šeima „visiškai pasitiki šiuo teisiniu procesu ir gerai vertina Los Andželo apygardos koronerio, Los Andželo apygardos prokuroro ir Los Andželo policijos departamento pastangas“.

C.Murray, kuris birželio 25-ąją buvo su M.Jacksonu ir davė jam vaistų, kad šis galėtų užmigti, skyrė dainininkui įvairių vaistų, tarp jų – 25 miligramus propofolio į veną 10 val. 40 min. vietos laiku, sakoma valstijos išduotame kratos orderyje.

M.Jacksonas „gerai žinojo“, kas yra propofolis, ir vadindavo savo pienu, nes išoriškai jis panašus į pieną, sakoma orderyje. C.Murray, kuris dainininką gydė maždaug šešias savaites iki mirties, nerimavo, kad M.Jacksonas gali būti priklausomas nuo propofolio. C.Murray bandė atpratinti žvaigždę nuo šio vaisto skirdamas mažesnes dozes, sakoma dokumente.

Pietų Kalifornijos universiteto asistentas Jasonas Hymesas, kuris su šia byla nėra susijęs, sakė, kad šis vaistas yra tikras anestetikas: „Skiri jį žmonėms, o tada juos operuoji... Ši koncepcija skirti žmonėms anestetiką dėl miego sutrikimų man atrodo keista ir stulbinamai nederama.“

Ankstų birželio 25-osios rytą C.Murray taip pat davė M.Jacksonui nerimą slopinančių vaistų „Valium“ ir „Ativan“, bei raminamųjų „Versed“.

M.Jacksonas užmigo, kai C.Murray suleido propofolio. Gydytojas maždaug 10 minučių pabuvo prie dainininko lovos, o tada „nuėjo į tualetą nusišlapinti“, nurodoma kratos orderyje.

C.Murray M.Jacksono kambaryje nebuvo maždaug 2 minutes, o kai jis grįžo, M.Jacksonas jau buvo miręs. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius