-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Johnny Deppas: keistos kino genijaus paslaptys

Vienas iš įdomiausių šiuolaikiniame kino pasaulyje aktorių Johnny Deppas jau seniai užkariavo ne tik žiūrovų, bet ir kritikų simpatijas. Dėl aukštuomenės normų nepaisymo ir originalių personažų pasirinkimo jis kartais laikomas išprotėjusiu genijumi. Ne paslaptis, kad itin talentingi žmonės turi keistų įpročių.
Johnny Deppas
Johnny Deppas / Scanpix nuotr.
Temos: 1 Johnny Deppas

Tikrasis vardas, pavardė: Johnas Christopheris Deppas II.
Gimimo data, vieta: 1963 06 09, Ovensboras, Kentukio valstija, JAV. 46 m.
Šeima, kurioje gimė: ketvirtasis statybų inžinieriaus ir padavėjos sūnus; turi brolį ir dvi seseris.
Šeiminė padėtis: 1983–1986 m. buvo vedęs vizažistę Lory Anne Alisson (52); dabar daugiau nei dešimt metų gyvena su Vanessa Paradis (37) ir augina du vaikus – dukrą Lily–Rose Melody Depp  (10) ir sūnų Johną „Jackas“ Christopherį Deppą III (7).

Meilės nuotykiai

1985–1988 m. Johnny gyveno ir nutraukė sužadėtuves su aktore Sherilyn Fenn (45), 1989–1993 m. – aktore Winona Rider (38), 1994–1998 m. – manekene Kate Moss (36), o nuo 1998–ųjų gyvena su prancūzų aktore ir dainininke Vanessa Paradis.  Aistringomis glamonėmis aktorius yra dalijęsis su Jennifer Grey (49), Holly Robinson Peete (45), Ellen Barkin (55), Tatjana Patitz (43), Naomi Campbell (39) ir kt.

Pasiekimai

Deppas – JAV aktorius, tris kartus nominuotas Kino akademijos apdovanojimams, „Auksinio gaublio“ ir Ekrano aktorių gildijos laureatas, garsėjantis savo pasirinkimais vaidinti originalius ir ekscentriškus personažus. Filmai, kuriuose vaidina Johnny, uždirbo daugiau kaip 6,9 mlrd. JAV (apie 17,6 mlrd. litų) visame pasaulyje. Aktorius ne kartą išrinktas seksualiausiu planetos vyru.

Scanpix nuotr./Johnny Deppas ir Vanesa Paradis
Scanpix nuotr./Johnny Deppas ir Vanesa Paradis

Išbandė visus narkotikus

Prieš tapdamas pavyzdingu vyru ir dviejų vaikų tėvu, Johnny  negalėjo pasigirti nepriekaištinga reputacija. Daugiau nei prieš dešimt metų apsvaigęs nuo alkoholio ir kokaino aktorius nusiaubė antikvariniais baldais apstatytą viešbučio numerį Niujorke. Už tai jam teko sumokėti 9 700 JAV  dolerių (apie 25 000 litų) baudą. Ši išdaiga atrodo menkniekis, palyginti su tuo, ką Deppas išdarinėjo dar būdamas niekam nežinomas. „Rūkyti pradėjau 12–os, nekaltybę praradau – 13–os, o sulaukęs 14 metų, jau buvau išbandęs visas narkotikų rūšis. Kad ir kokį narkotikų pavadinimą man pasakytumėte, tikriausiai aš jį būsiu išbandęs“, – prisipažįsta aktorius.

Į ekraną – per režisieriaus dukrą

 Šiuo metu Holivudo žvaigždė filmuojasi keliose juostose. Kino prodiuseriai tiki, kad Johnny Deppo vardas titruose bet kokiam filmui garantuoja sėkmę. O juk kažkada jo niekas nežinojo...  Pirmoji aktoriaus žmona Lory Anne Alisson supažindino jį su tuo metu dar tik kylančia žvaigžde Nicolu Cage’u (46), o jis Johnny – su savo agentu, kuris pasirūpino, kad Deppas dalyvautų siaubo filmo „Košmaras Guobų gatvėje“ (1984) aktorių atrankoje.
„Vaidmuo, kurį vaidinau šiame filme, buvo sukurtas sportiško kūno sudėjimo gražiam blondinui, o aš buvau perkaręs, išsekęs, su nuo pasenusio plaukų lako styrančiais plaukais,  į ausis prisivėręs auskarų. Taigi atrodžiau lyg tikras katakombų gyventojas! Vėliau paaiškėjo, kad režisierius mane pasirinko dėl to, jog aš jo dukrai ir jos draugėms kritau į akį“, – teisinasi aktorius.

Vaikus prilygina girtuokliams

Kai Johnny mylimoji Vanessa pirmąkart pranešė, kad jis taps tėvu, ekrano žvaigždę ištiko šokas. Vienintelė paguoda – kūdikį gimdys mylima moteris. „Nebijokite turėti vaikų. Rūpintis kūdikiais – tai lygiai tas pats, kaip tampytis su girtuokliais, tik jie yra mažesni. Kūdikius nuolat reikia prilaikyti. Jie taip ir taikosi į ką nors atsitrenkti. Be to, vaikai tai juokiasi, tai verkia, daro į kelnes ir raugėja“, – sako dvi atžalas auginantis ir nemenką patirtį įgijęs tėtušis.

Ryklius šeria dešrainiais

2004 m. Johnny paklojo 3,6 mln. JAV dolerių (apie 9,2 mln. litų) už salą Bahamuose. „Kai tik pradedu jausti nuovargį, išvykstu į savo salą, kurioje niekas manęs nepažįsta. Mes su šeima ten dažniausiai švenčiame šv. Kalėdas, puošiame... palmę. Ir dar – saloje mes ryklius maitiname dešrainiais. Aš ten ilsiuosi su šeima. Esu tvirtai įsitikinęs – laimės nenusipirksi, bet gali įsigyti jachtą, kuri tave nuplukdys į tą laimę.“

Honorarą atidavė Heatho Ledgerio dukrai

Juostos „Daktaro Parnaso fantazariumas“ (2009)  filmavimo įkarštyje staiga mirė pagrindinio vaidmens atlikėjas Heathas Ledgeris (1979–2008). Režisieriui teko keisti scenarijų: kiekvieną kartą perėjęs per daktaro Parnaso veidrodį, pagrindinis herojus keisdavo išvaizdą. Tokiu būdu be Deppo filme atsirado Colinas Farrellis (33) ir Jude’as Law (37). Visi trys aktoriai pinigus, gautus už darbą šioje juostoje, atidavė Heato Ledgerio  keturmetei dukrai Matildai Rose.

Jie dvokia?

Dirbantys su aktoriumi žmonės neseniai prasitarė, kad Johnny ir Vanessa visiškai nepaiso higienos. Nuo Johnny labai dvokia prakaitu, nes jis retai prausiasi. Ir Vanessa tokia pati. Šalia jų sunku ištverti“, – teigia filmavimo grupės nariai.

Jo moteris atsisako tekėti?

Johnny jau daugiau nei dešimt metų laimingai gyvena su ta pačia moterimi ir augina du vaikus, tačiau įsimylėjėliai vis dar nesusituokę. „Būtų apmaudu sugadinti jos pavardę! Ji tokia tobula – Vanessa Paradis... Tai taip gražu! Būtų absurdiška prie Paradis prilipinti Depp. Tačiau jei mylimoji man pasakytų: „Ei, susisaistykime!“, vesčiau ją tą pačią sekundę“, – aiškina Johnny.
Vanessa ne kartą sakė, kad ji nėra tradicinių vedybų šalininkė, ir nesupranta, kaip santuoka galėtų įpareigoti labiau vienas kitu rūpintis. Prieš keletą mėnesių ji teigė: „Man patinka žodžio „susituokime“ romantiškas skambesys, bet, kita vertus, kai viskas taip tobula... Noriu pasakyti, kad esu labiau susituokusi nei kas kitas – turime du vaikus. Galbūt kada nors... Tačiau ir be vestuvių galiu gyventi.“
„Jei vis dėlto tai įvyks, mudu surengsime tikras tris dienas trunkančias čigoniškas vestuves. Juk mano gyvenimas įgavo prasmę tik sutikus Vanessą. Jos neįtikėtinas švelnumas manyje viską apvertė kartą ir visiems laikams“, – neslepia žavusis Deppas.

Apie Johnny Deppą:

AOP nuotr./Annie Girardot
AOP nuotr./Annie Girardot

Annie Girardot (78)

Prieš kelerius metų prancūzų kino legenda atsitiktinai su Johnny susidūrė Paryžiaus gatvėje. Aktorė teigia, kad vos galėjo susilaikyti nesušukusi: „Aš Jus dievinu, Johnny!“

Scanpix nuotr./Juliette Binoche
Scanpix nuotr./Juliette Binoche

 

 

Juliette Binoche (46)

„Jis saldus, aitrus ir karštas lyg puodelis geriausios rūšies šokolado per pusryčius“, – pareiškė Juliette, kuri su Johnny filmavosi kino pasakoje „Šokoladas“ (2000).

 

AOP nuotr./Keira Knightley
AOP nuotr./Keira Knightley

Keira Knightley (24)

Po to, kai jie nusifilmavo juostoje „Karibų jūros piratai“ (2006), aktorė neslėpė, kad dirbti su Johny buvo tikras malonumas. „Johnny toks patrauklus: jo akyse dega tamsi liepsna, kurią paveldėjo iš savo protėvių indėnų. O tai, kad jis maištininkas iš prigimties, elgiasi taip, kaip nori, Johnny suteikia ypatingo seksualumo.“

 

AOP nuotr./Christina Ricci
AOP nuotr./Christina Ricci

Christina Ricci (30)

Aktorė, su Deppu dirbusi trijuose filmuose, prisipažino, kad nuo vaikystės yra slapčia jį įsimylėjusi. Pasak aktorės, niekas negali prilygti Johnny bučiavimuisi. Deja, pasak Christinos, šis vyras turi vienintelį trūkumą – jis nepasiekiamas. „Johnny taip pasinėręs į savo šeimyninę idilę, kad nepastebi nieko, išskyrus savąją Vanessą.“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius