Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas tokia yra Meghan Markle? 10 įdomiausių faktų apie naują princo Harry meilę

Britų princas Harry (32 m.) pagaliau surado sau skirtąją – kelis pastaruosius mėnesius jis slapta susitikinėjo su amerikiete Meghan Markle (35 m.), ir tik dabar jų romanas išlindo į viešumą. Kalbama, kad jųdviejų santykiai išties rimti ir turi ateitį, tad kas tokia yra ši gražuolė aktorė ir kuo ji ypatinga, kad sužavėjo britų princą?
Meghan Markle
Meghan Markle / „Vida Press“ ir „Instagram“ nuotr.

Nors Meghan Markle labiausiai žinoma dėl teisininkės Reičel Zein vaidmens seriale „Kostiumuotieji“ („Suits“), kuris rodomas šeštą sezoną, tačiau ji yra kur kas daugiau nei vien garsenybės statusu besimėgaujantis gražus veidelis. Tačiau apie viską nuo pradžių.

Mišrios rasės

Meghan Markle gimė ir užaugo Los Andžele. Už išskirtinę išvaizdą gražuolė aktorė turi būti dėkinga savo tėvams, kurie yra skirtingų rasių: mama Doria yra afroamerikietė, o tėtis Thomas – baltaodis, turintis olandų ir airių kraujo.

„Mano tėtis yra baltasis, o mama – afroamerikietė. Turėjau išmokti, kaip priimti tai (kaip atrodau), kaip pasakyti, kas aš tokia esu, iš kur esu kilusi ir parodyti, kad didžiuojuosi būdama stipri, savimi pasitikinti mišrios rasės moteris“, – viename interviu yra sakiusi ji.​

„Instagram“ nuotr./Meghan Markle su mama Doria
„Instagram“ nuotr./Meghan Markle su mama Doria

Vaikystė filmavimo aikštelėje

Meghan Markle tėtis yra „Emmy“ apdovanotas apšvietėjas, dirbęs televizijoje, tad nemažą dalį vaikystės ji praleido populiarių serialų „Santa Barbara“ ir „Vedęs ir turi vaikų“ („Married... with Children“) filmavimo aikštelėje, stebėdama ir tyrinėdama, kaip atrodo televizijos virtuvė.

Diplomuota aktorė ir tarptautinių ryšių specialistė

Meghan Markle mokėsi privačioje katalikiškoje mergaičių mokykloje Los Andžele. Baigusi vidurinę mokslus ji tęsė toli nuo namų, Northwestern universitete Ilinojaus valstijoje, kur 2003-iaisiais įgijo dvigubą teatro aktorės ir tarptautinių ryšių specialistės diplomą.

Karjeros pradžia ir „Kostiumuotieji“

Vaidinti Meghan Markle pradėjo tik baigusi mokslus, ir iš pradžių ji gaudavo nedidelius epizodinius vaidmenis televizijos serialuose. Labai gražiai rašanti mergina papildomai uždarbiavo kaip kaligrafė (jos ranka rašyti buvo ir kvietimai į dainininko Robino Thicke'o vestuves).

Vida Press nuotr./Rickas Hoffmanas ir Meghan Markle seriale „Kostiumuotieji“
Vida Press nuotr./Rickas Hoffmanas ir Meghan Markle seriale „Kostiumuotieji“

Kol bandė prasimušti kaip aktorė, Meghan dirbo ir televizijos žaidimo-loterijos asistente, kur jai reikėjo tiesiog gražiai atrodyti ir laikyti lagaminą (tuščią arba su prizu) „avint labai pigius, labai aukštus aukštakulnius ir laukti, kol kas nors mane pasirinks“.

„Dabar susigūžiu, kai apie tai pagalvoju, – sakė aktorė. – Bet tas darbas apmokėjo mano nuomą.“

Didysis karjeros proveržis Meghan laukė 2011-aisiais, kai jai buvo patikėtas vienas pagrindinių moteriškų vaidmenų seriale „Kostiumuotieji“ („Suits“). Serialas rodomas jau šeštą sezoną (šiuo metu padaryta vidurio sezono pertrauka, o į televizijos ekranus serialas su naujomis serijomis grįš sausį) ir patvirtinta, kad bus kuriamas ir septintas.

Tačiau į dienos šviesą išlindus Meghan Markle romanui su britų princu, serialo gerbėjai sunerimo, kad tai gali paveikti ir serialo scenarijų arba net iš viso reikšti jo pabaigą. Juk visko gali būti, kad Meghan dėl meilės princui ir su tuo ateinančių įsipareigojimų privalės nutraukti aktorės karjerą. O tokių ženklų jau yra – šiuo metu Toronte filmuojamos naujos „Kostiumuotųjų“ serijos, bet po to, kai pasaulis sužinojo apie jos romaną su princu ir ją užplūdo iki tol neregėtas dėmesys, Meghan Markle pasiprašė laisvų dienų ir išvyko į Londoną pas mylimąjį.

Vida Press nuotr./Meghan Markle seriale „Kostiumuotieji“
Vida Press nuotr./Meghan Markle seriale „Kostiumuotieji“

Ji jau buvo ištekėjusi

Galima princo Harry nuotaka kartą jau buvo ištekėjusi. Meghan Markle nuo 2004-ųjų susitikinėjo su prodiuseriu Trevoru Engelsonu, pora susituokė 2011-ųjų rugsėjį po septynerių kartu praleistų metų. Tačiau santuoka truko gerokai trumpiau nei draugystė – 2013-ųjų gegužę Meghan ir Trevoras pasuko skirtingais keliais.

Beje, tik šiemet paaiškėjo, kad Meghan Markle skyrybų metu atsisakė išlaikymo, kurį teismas būtų galėjęs jai priskirti iš vyro. Šis faktas tik įrodo skeptikams (kurių, žinoma, visada būna), kad ji tikrai nesivaiko pinigų ir draugystė su britų princu nėra iš išskaičiavimo.

Vida Press nuotr./Meghan Markle su buvusiu vyru Trevoru Engelsonu (2011 m.)
Vida Press nuotr./Meghan Markle su buvusiu vyru Trevoru Engelsonu (2011 m.)

Aktyvi humanitarė

Meghan Markle yra labai aktyvi socialinės politikos klausimais ir domisi moterų, vaikų ir gyvūnų teisių problemomis.

Ji dirba Jungtinių Tautų projektuose, susijusiuose su lyčių lygybės ir moterų teisių klausimais. 2014-aisiais per Tarptautinę moters dieną sakė pranešimą šia tema Jungtinių Tautų būstinėje per „HeforShe“ kampaniją.

„Instagram“ nuotr./Meghan Markle
„Instagram“ nuotr./Meghan Markle

Tais pačiais metais ji keliavo į Afganistaną kartu su JAV Generalinio štabo vadovu Martinu E. Dempsey.

Ji taip pat yra tarptautinės labdaros organizacijos „One Young World“ konsultantė ir 2014-aisiais Dubline per kasmetinį organizacijos suvažiavimą sakė kalbą apie lyčių lygybę bei šių dienų vergiją. Meghan Markle dalyvavo šios organizacijos suvažiavime ir šiemet, kuris vyko Otavoje. Per šį susitikimą aktorė bendravo su Kanados premjeru Justinu Trudeau.

Šiais metai ji tapo organizacijos „World Vision Canada“ pasauline ambasadore ir vyko į Ruandą su Švaraus vandens kampanija.

Ši Meghan Markle „užklasinė veikla“ greičiausiai buvo viena iš priežasčių, dėl ko princas Harry ja susižavėjo, mat jiems abiem rūpi panašūs dalykai.

Gurmanė ir užkietėjusi keliautoja

Meghan Markle yra tikra gurmanė ir dievina atrasti naujus skonius – ši jos aistra net buvo įtraukta į „Kostiumuotųjų“ scenarijų kaip vienas iš jos įkūnijamos herojės Reičel bruožų.

„Instagram“ nuotr./Meghan Markle
„Instagram“ nuotr./Meghan Markle

Savo kulinarinius atradimus ir keliones ji aprašo gyvenimo būdo tiklaraštyje „The Tig“, kur taip pat galima rasti ir jos pamėgtų receptų, stiliaus patarimų bei interviu su garsenybėmis.

„Instagram“ nuotr./Meghan Markle
„Instagram“ nuotr./Meghan Markle

Gyvūnų mylėtoja

Meghan Markle labai myli gyvūnus ir savo pavyzdžiu palaiko idėją, kad augintinius verčiau pasiimti iš gyvūnų prieglaudos, o ne pirkti iš veislyno.

Jos namuose gyvena du iš prieglaudos paimti šunys Bogartas ir Guy. Jų nuotraukomis aktorė neretai dalijasi savo „Instagram“ paskyroje ir prideda grotažymę #adoptdontshop (liet. „priglausk o ne pirk“).

My loves #adoptdontshop #happysunday

A photo posted by Meghan Markle (@meghanmarkle) on

Beje, šaltinių žiniomis, Meghan Markle filantropinė veikla ir meilė gyvūnams buvo pirmi iš dalykų, sužavėjusių princą: „Vienas iš pirmų dalykų, apie ką jie kalbėjosi, buvo jos darbas su gyvūnais iš prieglaudų. Jam labai patinka, kad ji tokia rūpestinga“.​

Oh, my boys. This pic says it all. Bogart & Guy. ???? #adoptdontshop #thelookonbogartsface

A photo posted by Meghan Markle (@meghanmarkle) on

Kaip ji susipažino su princu Harry

Princas Harry ir Meghan Markle susipažino šių metų gegužę Toronte, kur aktorė gyvena ir filmuojasi seriale „Kostiumuotieji“. Kanadoje princas lankėsi reklamuodamas savo globojamas neįgalių karo veteranų žaidynes „Invictus Games“, o aktorė dalyvavo viename iš šiam tikslui skirtų renginių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Meghan Markle
AFP/„Scanpix“ nuotr./Meghan Markle

Birželį jiedu pradėjo bendrauti artimiau, o per vieną interviu, duotą būtent tą mėnesį, ji ją kalbinusiam Piersui Morganui užsiminė apie egzistuojantį „atkaklų“ kandidatą į jos širdį. Apie tai aktorė prasitarė, kai interviu metu gavo žinutę, o ją perskaičiusi nušvito.

Paklausta apie asmeninį gyvenimą, aktorė atsakė: „Mano kredo yra toks: „Neeikvok tam penkių minučių, jeigu negalėsi tam skirti penkių metų“.

„Instagram“ nuotr./Meghan Markle
„Instagram“ nuotr./Meghan Markle

Na, princui Harry ji skyrė daugiau nei penkias minutes ir panašu, kad jų santykiai – tikrai rimti ir su ateitimi. Po žinios apie jų romaną paskelbimo princas stojo ginti savo naujosios meilės ir Kensingtono rūmai išplatino viešą pareiškimą, ko anksčiau nėra buvę, kalbant apie asmeninį Harry gyvenimą.

„Jis žino, kad komentatoriai sakys, jog „tai kaina, kurią ji turi sumokėti“, arba kad „tokios yra žaidimo taisyklės“, tačiau tai – ne žaidimas, tai jos ir jo gyvenimas“, – rašoma tame pranešime, kuriuo princas prašo interneto komentatorius, įkyrius žurnalistus ir gerbėjus duoti Meghan ramybę.

Jos ateities planai

Dar prieš pradėdama susitikinėti su princu Harry, Meghan Markle turėjo nemažai karjeros planų ir siekių.

„Noriu tęsti savo darbą „Kostiumuotuose“ dar kelis sezonus, nusifilmuoti keliuose filmuose, toliau plėsti (tinklaraštį) „The Tig“. Tęsti savo darbą su Jungtinėmis Tautomis ir kovoti už moterų teises politikoje ir lyderystėje. Ir noriu turėti šeimą. Visa tai man yra vienodai svarbu“, – MatchesFashion.com sakė aktorė.

„Scanpix“/AP nuotr./Meghan Markle
„Scanpix“/AP nuotr./Meghan Markle

Klausimas, ar visa tai jai pavyks suderinti su naujais santykiais, ar teks atsisakyti vardan meilės. Tačiau jeigu iš tiesų prireiktų, Meghan Markle tam yra pasirengusi, „People“ tikina ją pažįstantys šaltiniai.

„Jeigu jai reikėtų atsisakyti viso to, ką ji daro, kad tie santykiai veiktų, ji tai padarytų nė neabejodama“, – sakė vienas šaltinis, o kitas pridūrė: „Tai labai rimti santykiai ir ji nori ateities su Harry“.

Vida Press/ Splash News/Reitmans nuotr./Meghan Markle
Vida Press/ Splash News/Reitmans nuotr./Meghan Markle

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius