Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino aktorė Stewart sako suklydusi, kai palygino žurnalistų darbą su žaginimu

Filmo „Saulėlydis“ aktorė Kristen Stewart penktadienį atsiprašė, jog savo netikėtą šlovę ir žiniasklaidos susidomėjimą palygino su žaginimu, ir pareiškė padariusi „didžiulę klaidą“.
Kristen Stewart
Kristen Stewart / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kristen Stewart

20–metė aktorė ne kartą reiškusi nepasitenkinimą dėl žiniasklaidos ažiotažo, susijusio su jos sukurtu Belos Svon vaidmeniu milžiniško populiarumo sulaukusiuose filmuose apie vampyrus. Tačiau K.Stewart sulaukė kritikos iš gerbėjų ir žaginimo aukų organizacijų, kai pareiškė, jog dėl perdėto susidomėjimo jaučiasi tarsi žaginama.

„Tos nuotraukos... Jaučiuosi, tartum žvelgčiau į žaginamą žmogų... Daug kartų man nepavykdavo susivaldyti“, – aktorė sakė Didžiojoje Britanijoje leidžiamam žurnalui „Elle“, kuris šiuos komentarus paskelbė trečiadienį.

Ironiška, tačiau K.Stewart suvaidino išprievartavimo auką 2004 metų filme „Kalbėk“, ji taip pat buvo Nacionalinio išžaginimų, išnaudojimo ir kraujomaišos aukų tinklo (Rape, Abuse and Incest National Network, RAINN) atstovė spaudai.

RAINN pastaruosius garsenybės komentarus pavadino netinkamais, pastebėjusi, kad išžaginimas yra smurtinis nusikaltimas, o ne menkas įsibrovimas į privačią erdvę.

„Iš tikrųjų padariau didžiulę klaidą – aiškiai ir neabejotinai. Labai atsiprašau dėl pavartotų žodžių“, – K.Stewart sakė žurnalui „People“ Pietų Korėjoje, kur yra išvykusi reklamuoti filmo „Užtemimas“.

 „Žodis “sutrikdyta„ būtų daug tinkamesnis minčiai išreikšti, – pridūrė ji. – Žmonės galvoja, jog manęs nejaudina ši tema, kuri (iš tiesų) mane pykina. Padariau didelę klaidą.“

K.Stewart ir kartu su ja vaidinęs aktorius Robertas Pattinsonas tapo viso pasaulio paauglių dievaičiais 2008 metų pabaigoje, kai buvo išleistas pirmasis populiarios „Saulėlydžio“ sagos filmas, pasakojantis apie drovios moksleivės ir vampyro meilę.

Tačiau K.Stewart ne kartą skundėsi, jog įgyta šlovė neigiamai veikia jos asmeninį gyvenimą.

Aktorė nusifilmavo trijose šios serijos kino juostose, sukurtose pagal itin populiarias rašytojos Stephenie Meyer knygas. Ketvirtasis filmas „Brėkštanti aušra“ turėtų pasirodyti ateinančių metų lapkritį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius