-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kultinio italų filmo „Laimingas gyvenimas“ žvaigždė kreipėsi finansinės paramos į Fellini fondą

Švedijoje gimusi aktorė Anita Ekberg, sukūrusi vaidmenį 1960 metų filme „Saldus gyvenimas“ (La Dolce Vita), šiuo metu yra patekusi į sunkią finansinę padėtį ir neturi namų, todėl paprašė pinigų iš šios kultinės kino juostos režisieriaus Federico Fellini fondo, penktadienį pranešė Italijos dienraštis „La Stampa“.
Anita Ekberg
Anita Ekberg / AFP/„Scanpix“ nuotr.

80 metų aktorė, kuri nusifilmavo legendine tapusioje scenoje, šėliodama Romos Trevi fontane su „Saldaus gyvenimo“ žvaigžde Marcello Mastroianni, šiuo metu gyvena senelių namuose netoli Italijos sostinės, nes jos name kilo gaisras per įsilaužimą.

Ji taip pat pat liko prikaustyta prie vežimėlio, kai susilaužė šlaunikaulį, ir šiuo metu daugiausiai rašo savo prisiminimus, retkarčiais aplankoma savo buvusių kaimynų iš Romos pietinio priemiesčio Gencano arba savanorių socialinių darbuotojų.

„Taip sakyti nėra elegantiška, tačiau ponios Ekberg tikroji problema yra likvidumo stygius“, – „La Stampa“ citavo teismo paskirtą administratorių Massimo Moraisą, kuris aktorės vardu kreipėsi į F.Fellini fondą, prašydamas pinigų.

„Fellini fondas dar neatsakė, tačiau esu tikras, kad solidarumą parodys kiekvienas, norintis prisidėti prie kitų labdarių, suteikiant pagalbą – kad ir kokia ji būtų kukli – gerai aktorei, kuri išties to nusipelnė“, – pridūrė jis.

A.Ekberg, kuri yra pelniusi titulą „Mis Švedija“ ir laikyta 6-ojo dešimtmečio sekso simboliu, aktorės karjerą pradėjo Holivudo filmuose, kuriuose vaidino kartu su didžioji ekrano žvaigždėmis Deanu Martinu, Jerry Lewisu ir Johnu Wayne'u.

Tačiau jai didžiausią šlovę atnešė Silvijos vaidmuo F.Fellini 1960 metų šedevre, vaizduojančiame audringą gyvenimą Italijos ekonomikos klestėjimo laikais.

A.Ekberg 1956-1959 metais buvo susituokusi su Didžiosios Britanijos aktoriumi Anthony Steelu, o 1963-1975 – su amerikiečiu aktoriumi Riku Van Nutteriu, tačiau vaikų nesusilaukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius