-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kuris aktorius šiais metais verčiausias gauti „Oskaro“ statulėlę už antraplanį vaidmenį?

Jau šį sekmadienį ištaigingoje „Oskarų“ apdovanojimų ceremonijoje bus pagerbti patys geriausi kino pasaulio atstovai.
Barkhadas Abdi, Jaredas Leto, Bradley Cooperis, Michaelas Fassbenderis ir Jonah Hillas
Barkhadas Abdi, Jaredas Leto, Bradley Cooperis, Michaelas Fassbenderis ir Jonah Hillas / „Scanpix“ nuotr.

Žmonės.lt savo skaitytojus kviečia pareikšti savo nuomonę ir pamėginti atspėti, kuris aktorius triumfuos Geriausio antraplanio aktoriaus kategorijoje.

BARKHADAS ABDI (28 m.)

Barkhadas Abdi nominuotas už debiutinį savo vaidmenį tikrais įvykiais paremtame filme „Kapitonas Phillipsas“ („Captain Phillips“). Iš Somalio kilęs 28-erių Barkhadas Abdi iš karto sulaukė palankių kritikų vertinimų ir jau pelnė BAFTA statulėlę bei buvo nominuotas „Auksiniam gaubliui“ ir Aktorių gildijos apdovanojimui. Nuo 14-os metų JAV gyvenantis Barkhadas Abdi niekada nesvajojo tapti aktoriumi ir nelankė jokių vaidybos kursų ar pamokų, bet pamatęs skelbimą apie aktorių atranką iki tol vairuotoju dirbęs vyras nusprendė pamėginti laimę ir jam nusišypsojo neįtikėtina sėkmė.

„ACME Film“ archyvo nuotr./Barkhadas Abdi
„ACME Film“ archyvo nuotr./Barkhadas Abdi

BRADLEY COOPERIS (39 m.)

Bradley Cooperis nominuotas už vaidmenį filme „Amerikietiška afera“ („American Hustle“). Šis aktorius „Oskarui“ nominuotas antrus metus iš eilės – pernai neliko nepastebėtas jo darbas filme „Optimisto istorija“ („Silver Linings Playbook“) ir jis pretendavo laimėti Geriausio aktoriaus kategorijoje. Prieš 15 metų pradėjęs aktoriaus karjerą Bradley Cooperis savo šlovės valandos sulaukė tik prieš keletą metų, kai pasirodė populiarioji komedija „Pagirios Las Vegase“ (org. „The Hangover“). Po šio filmo aktorius ėmėsi rimtesnių vaidmenų ir pateko į Holivudo aktorių elitą.

„ACME Film“ archyvo nuotr./Kadras iš filmo „Amerikietiška afera“
„ACME Film“ archyvo nuotr./Bradley Cooperis (kairėje) filme „Amerikietiška afera“

MICHAELAS FASSBENDERIS (36 m.)

Michaelas Fassbenderis nominuotas už vergvaldžio vaidmenį filme „12 vergovės metų“ („12 Years A Slave“). Vokietijoje gimęs aktorius „Oskarui“ nominuotas pirmą kartą. Michaelas Fassbenderis išgarsėjo vaidindamas veiksmo ir fantastiniuose filmuose, tokiuose kaip „300“, „Iksmenai: pirma klasė“ („X-Men: First Class“), „Negarbingi šunsnukiai“ („Inglourious Basterds“) ir kt.

Kadras iš filmo „12 vergovės metų“
Michaelas Fassbenderis filme „12 vergovės metų“

JONAH HILLAS (30 m.)

Jonah Hillas nominuotas už vaidmenį filme „Volstrito vilkas“ („The Wolf of Wall Street“). Šis aktorius tapo viena didžiausių šiųmetinių „Oskarų“ staigmenų – jis nebuvo nominuotas jokiuose kituose šio sezono apdovanojimuose, tačiau „Oskarų“ apdovanojimų komisijai pasirodė, kad bent jau nominacijos jis tikrai vertas. Stebėtina, tačiau daugiausia komedijose vaidinantis aktorius „Oskarui“ nominuotas jau antrą kartą – anksčiau jis pretendavo gauti statulėlę už vaidmenį filme „Žmogus, pakeitęs viską“ („Moneyball“). Vis tik lažybininkai jo šansus laimėti „Oskarą“ vertina prastai – kiti šioje kategorijoje nominuoti aktoriai sukūrė geresnius vaidmenis, o Jonah Hillui esą turėtų užtekti jau vien garbės būti nominuotam.

Kadras iš filmo/Jonah Hillas filme „Volstrito vilkas“
Kadras iš filmo/Jonah Hillas filme „Volstrito vilkas“

JAREDAS LETO (42 m.)

Jaredas Leto nominuotas už vaidmenį filme „Dalaso klubas“ („Dallas Buyers Club“). Tai pirmoji aktoriaus ir grupės „30 Seconds to Mars“ lyderio „Oskaro“ nominacija. Jis laikomas realiausiu pretendentu laimėti statulėlę, o už šį vaidmenį Jaredas Leto jau pelnė „Auksinį gaublį“, Aktorių gildijos apdovanojimą ir kitus svarbius apdovanojimus.

Kadras iš filmo/Jaredas Leto filme „Dalaso klubas“
Kadras iš filmo/Jaredas Leto filme „Dalaso klubas“

Žmonės.lt primena, kad „Oskarų“ apdovanojimai vyks jau šį sekmadienį (pirmadienio naktį Lietuvos laiku) ir kviečia savo skaitytojus pirmus sužinoti visas karščiausias naujienas iš svarbiausio metų kino renginio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius