Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lady Gaga: Amy Winehouse popmuziką užkrėtė kaip gripas

Dainininkė Amy Winehouse, šeštadienį mirusi, kaip įtariama, dėl perdozavimo, išgarsėjo 2003-aisiais, išleidusi debiutinį albumą „Frank“, kuris buvo nominuotas „Mercury Prize“ apdovanojimui ir sulaukė didelės komercinės sėkmės. Tuo metu atlikėja buvo vos dvidešimties metų.
Amy Winehouse
Amy Winehouse / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antras atlikėjos dainų albumas „Back to Black“, išleistas 2006 metais, tapo pačiu perkamiausiu Jungtinėje Karalystėje ir pateko į perkamiausių XXI amžiaus albumų dešimtuką. Šis albumas buvo nominuotas šešiems „Grammy“ apdovanojimams, iš kurių laimėjo penkis. A.Winehouse tapo pirmąja Didžiosios Britanijos dainininke, pelniusia tiek „Grammy“ apdovanojimų vienais metais.

Tuo jos sėkmė nesibaigė – 2007 metais dainininkė laimėjo „BRIT Award“ apdovanojimą kaip geriausia Didžiosios Britanijos atlikėja. Tarp kitų garbingų apdovanojimų jos sąskaitoje atsidūrė ir du „Ivor Novello Award“ apdovanojimai.

Akį traukianti A.Winehouse šukuosena, ryškus makiažas ir susikurtas įvaizdis įkvėpė ne vieną dizainerį, o garsusis Karlas Lagerfeldas viešai pareiškė, kad dainininkė yra jo mūza. Tuo tarpu Lady Gaga yra prisipažinusi esanti labai dėkinga A.Winehouse už tai, kad ji pralaužė ledus „keistoms ir netradicinėms“ dainininkėms į pasaulio popsceną.

„Amy Winehouse buvo gripas popmuzikai, ji visus po truputį juo užkrėtė ir pelnė meilę sau“, – yra sakiusi Lady Gaga.

Deja, pasiekta šlovė dainininkę išmušė iš vėžių ir nuo 2007 metų prasidėjo jos problemos dėl alkoholio ir narkotikų vartojimo. Ji pagarsėjo savo skandalingu elgesiu, kurį daugiausia lėmė priklausomybė nuo šių žalingų įpročių ir tapo pasaulio bulvarinės spaudos objektu.

Dainininkė gimė 1983 metų rugsėjo 14 dieną Londone žydų taksi vairuotojo ir farmacininkės šeimoje. Ji turėjo vyresnį brolį Alexą. Jau nuo mažens dainininkės tėvai mėgdavo jai dainuoti džiazą, o mokytojai pastebėjo, kad Amy sunku patylėti ir nedainuoti.

Būdama 14 metų, A.Winehouse buvo pašalinta iš mokyklos su teatro pakraipa dėl to, kad įsivėrė auskarą į nosį – šis poelgis išdavė, kad mergina yra maištingo būdo ir leis pasauliui sužinoti apie save. Tais pačiais metais dainininkė, pramokusi groti su brolio gitara, pradėjo kurti dainas. Nuo paauglystės ji pradėjo dirbti, išbandė ir pramogų žurnalistės profesiją, o tuo pat metu pradėjo koncertuoti su džiazo grupe. Tuometinis jos vaikinas, soul muzikos atlikėjas Tyler James nusiuntė jos dainos įrašą A&R įrašų kompanijai ir jau netrukus A.Winehouse žvaigždė patekėjo...

VIDEO: Amy Winehouse „Back To Black“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius