-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leonardo DiCaprio sueina 40 metų: pažiūrėkite, kaip keitėsi Holivudo žvaigždė nuo vaikystės

Lapkričio 11-ąją aktorius Leonardo DiCaprio švenčia apvalų jubiliejų – jam sueina 40 metų.
Leonardo DiCaprio jaunystėje ir dabar
Leonardo DiCaprio jaunystėje ir dabar / AOP ir „Scanpix“ nuotr.

Vienas geriausių šių dienų aktorių Leonardo DiCaprio gimė 1974-aisiais Los Andžele, sekretorės ir komiksų knygų autoriaus šeimoje. Leonardo vardą aktorius gavo garsiojo Leonardo da Vinci garbei: žiūrėdama į jo paveikslą viename muziejuje Italijoje, jo mama pajuto pirmus kūdikio judesius.

Aktoriaus tėvai išsiskyrė kai jam tebuvo vieni metai, jį mama užaugino viena pati. Nemažą dalį vaikystės Leonardo DiCaprio praleido Vokietijoje – iš šios šalies yra kilusi jo mama, o jis, būdamas vaikas, daug laiko praleido pas savo senelius.

Karjerą Leonardo DiCaprio pradėjo dar vaikystėje – jis noriai filmavosi reklamose. Kine Leonardo DiCaprio debiutavo 1991-aisiais – jis vaidino komiškame siaubo filme „Kramtukai 3“ („Critters 3“). Kino kūrėjai jaunuoju aktoriumi susidomėjo 1993-iaisiais, kai jis gavo pagrindinį vaidmenį dramoje „Berniuko gyvenimas“ („This Boy's Life“), šiame filme Leonardo DiCaprio vaidino kartu su kino legenda Robertu De Niro. Didysis karjeros proveržis Leonardo DiCaprio laukė dar tais pačiais metais – jaunasis aktorius sužavėjo kino kritikus suvaidinęs psichikos negalią turinį Johnny Deppo herojaus brolį dramoje „Kas graužia Gilbertą Greipą“ („What's Eating Gilbert Grape“). Už šį vaidmenį Leonardo DiCaprio pirmą kartą buvo nominuotas „Oskarui“.

AOP nuotr./Leonardo DiCaprio (2000 m.)
AOP nuotr./Leonardo DiCaprio (2000 m.)

Taip pat skaitykite: Archyviniai kadrai: pažiūrėkite reklamas, kuriose Leonardo DiCaprio filmavosi vaikystėje

Netrukus apie Leonardo DiCaprio sužinojo visas pasaulis – tikra kino žvaigžde jis tapo 1997-aisiais pasirodžius „Titanikui“. Nors po šio filmo skeptikai abejojo, ar kada Leonardo DiCaprio pavyks atsikratyti „Džeko iš „Titaniko“ etikėtės, tai aktorius padarė gana greitai.

AOP ir „Scanpix“ nuotr./Leonardo DiCaprio jaunystėje ir dabar
AOP ir „Scanpix“ nuotr./Leonardo DiCaprio jaunystėje ir dabar

Iki šiol Leonardo DiCaprio vardas titruose reiškia, kad filmas – tikrai vertas dėmesio. Per visą karjerą aktorius jau penkis kartus buvo nominuotas „Oskarui“ ir vargu, ar tai pabaiga – praktiškai nėra abejonių, kad vieną dieną išsvajotoji statulėlė atsidurs jo rankose.

Nors karjera Leonardo DiCaprio skųstis negali, tačiau asmeniniame jo gyvenime trūksta pastovumo. Iki šiol jis dar nėra vedęs, neturi vaikų ir susitikinėja tik su modeliais. Pastaruosius pusantrų metų šalia Leonardo DiCaprio – vokietė manekenė Toni Garrn, kuri už aktorių jaunesnė net 18 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius